Kohbergs resultat styrtdykkede i 2016

Omsatte for næsten en milliard, men tabte 28,7 millioner

Kohberg Bakery Group med hovedkvarter i Sønderjylland har offentliggjort et 2016-regnskab, som brødproducenten selv betegner som utilfredsstillende: Det viser et minus efter skat på 28,7 millioner kroner ud af en samlet omsætning på knap en milliard.

Kohberg er ellers vant til positive bundlinjer, senest med et overskud på 1,9 millioner i 2015 og med 24,1 millioner i 2013 som en højdespringer.

- Resultatet er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, og det skyldes en række faktorer. En meget hård priskonkurrence på brødmarkedet og i dagligvarehandlen i Danmark samt prisstigninger på forskellige råvarer er en del af forklaringen, siger administrerende direktør Peder Christensen, der tiltrådte stillingen i august 2016.

Siden da har han iværksat en række ændringer, der "skal bidrage til at styrke Kohberg Bakery Group og sikre, at Kohberg-brandet også i fremtiden bevarer sin stærke markedsposition":

- I 2016 har vi afskediget 90 gode medarbejdere. Det har bestemt ikke været med koncernens gode vilje, men vi erkender, at der er behov for, at vi tilpasser os markedsmæssigt. Vi har også været igennem en række ledelsesmæssige udskiftninger, ligesom vi har investeret kraftigt i at opnå en række internationale fødevarecertificeringer. Alt i alt betyder det, at vi står godt rustet til fremtiden, siger direktøren.


Knivskarpe
Han peger på, at Kohberg i fremtiden kommer til at fokusere skarpt på at skabe en mere klar struktur og en skarpere og mere agil strategi.

- Kohberg er i den stærke position, at stort set alle danskere kender brandet. Og rigtig mange kunder elsker vores gode, gamle kendinge, som for eksempel Herkules-rugbrød og de helt almindelige boller fra Kohberg. Vi har lanceret nye, stærke salgssucceser som for eksempel Aktiv og Kernegodt, og i fremtiden skal vi være endnu mere knivskarpe på balancen mellem de velkendte Kohberg-brød og nyheder, der rammer ned i tidens forbrugertrends, siger Peter Christensen.

Han nævner også, at et positivt EBITDA på 33,6 millioner trækker opad i det samlede billede.
















Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Hakkekød trækkes tilbage

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Send til en kollega

0.348