23948sdkhjf

Ingen salmonella i dansk kyllingekød i 2009

Der var ikke salmonella i en eneste stikprøve fra dansk kyllingekød, som Fødevarestyrelsen tog i 2009.
Fødevarestyrelsen tager hvert år mere end 2000 stikprøver af både dansk og udenlandsk fjerkræ-, svine- og oksekød og undersøger dem for salmonella.

Fjerkræ bliver desuden undersøgt for campylobacter.

Stikprøverne i den såkaldte case-by-case kontrol viser også, at dansk fjerkrækød indeholder mindre campylobacter end det udenlandske.

Indsats har virket
- Undersøgelsen viser med tydelighed, at vores indsats med at bekæmpe salmonella har virket. Vi har fået salmonella væk fra det danske fjerkrækød. Samtidig viser den en betydelig forbedring af det importerede fjerkrækød fra stikprøvekontrollen, som blev indført for tre år siden, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Tilsvarende er der mindre salmonella i dansk svinekød end i udenlandsk. Men her er forskellen ikke markant.

For oksekød er der ikke forskel på dansk og udenlandsk kød.

Flere forbedringer
- Stikprøvekontrollen har bevæget importørerne i den rigtige retning, så de handler med de producenter i udlandet, der har styr på salmonella- og campylobactersituationen, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Han forventer samtidig, at handlingsplanerne for dansk svine- og oksekød vil skabe mærkbare forbedringer.

Fakta for dansk og udenlandsk kød i 2009
I 2009 er der ikke fundet salmonella i dansk fjerkrækød.

Der er fundet salmonella i 8,5 procent af de udenlandske partier fjerkrækød, der blev undersøgt, og 2,1 procent af partierne blev vurderet sundhedsskadelige for forbrugerne og måtte derfor ikke sælges.

Der var campylobacter i 12,3 procent af de danske partier fjerkrækød (0,3 procent afvist) og i 18,7 procent af de udenlandske (0,2 procent afvist).

Der er fundet salmonella i 9,9 procent af de danske partier svinekød (2 procent afvist) mod 12,3 procent af de udenlandske (2 procent afvist).

For oksekødet er der fundet salmonella i 4 procent af de danske partier (2,4 procent afvist) og i 4 procent af de udenlandske (1,6 procent afvist).


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093