23948sdkhjf

Palsgaard har øjnene rettet mod Iran og Afrika

Hovedparten af ingrediensvirksomhedens vækst hentes uden for det E-nummer-forskrækkede Europa

Kun to procent af Palsgaards omsætning ligger i Danmark. Resten henter ingrediensvirksomheden på vækstmarkeder langt væk fra Juelsminde, hvor Palsgaard stadig har hovedkvarter den dag i dag.

Især markeder som Syd- og Mellemamerika, Fjernøsten, Rusland og Mellemøsten batter.

- Det er især uden for Europa, vi ser væksten, for man er E-nummer-forskrækket i Europa, konstaterer Birger Brix, der er administrerende direktør - Group CEO - i holdingselskabet Palsgaard.

Ikke omfattet af Iran-embargo
For at kapre markedsandele i netop Syd- og Mellemamerika købte Palsgaard ved indgangen til 2017 aktiemajoriteten i den brasilianske ingrediensvirksomhed Candon Aditivos para Alimentos.

Og man opruster yderligere andre steder i verden i løbet af 2017. Blandt andet vil man etablere test- og applikationsfaciliteter i USA, Kina - hvor man allerede har produktion - og ikke mindst i Iran.

- Iran har været et voksende marked gennem flere år, blandt andet fordi vi ikke har været omfattet af embargoen. Nu vil vi gerne gå skridtet videre og etablere applikationsfaciliteter i Teheran, ligesom vi har gjort det andre steder i verden, forklarer administrerende direktør for Palsgaard A/S Jakob Thøisen.

Han uddyber, at Iran med sine godt og vel 80 millioner indbyggere er et stort marked med et vist potentiale - ikke mindst fordi landet indtil nu har været en forholdsvis lukket økonomi med en høj grad af egenproduktion af fødevarer i landet.

De iranske kunder vil man altså nu servicere yderligere ved at oprette applikationsfaciliteter med produktionslinjer i miniatureformat til optimering og test.

På vej ind i Ghana og Kenya
Afrika er notorisk kendt som kontinentet uden egenproduktion eller industri, men faktisk oplever Palsgaard så pæn vækst syd for Sahara, at man nu har suppleret salgskontoret i Sydafrika med kontorer i Ghana og Kenya.

- Afrika har faktisk et interessant potentiale, hvis man begynder at kigge lidt nærmere på det. Der er en voksende fødevareproduktion af eksempelvis is og margarine, lyder det fra Jakob Thøisen.

- Det er ikke noget, der vælter produktionen i morgen, men jeg tror, der er en fremtid. Det er det sidste kontinent, der mangler at rykke, men jeg tror og håber, det kommer nu, supplerer Birger Brix, der er administrerende direktør i holdingselskabet bag Palsgaard og mangeårig bestyrelsesformand for koncernen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093