23948sdkhjf

Ruslandseksporten holdes oppe af landbrugs- og fødevarer

Landbrugs- og fødevareerhvervet står for over en trediedel af dansk vareeksport til Rusland, og der gemmer sig stadig et stort potentiale og nye muligheder.
Landbrugs- og fødevareerhvervet står for over 1/3 af den danske eksport til Rusland og er hovedårsag til Danmarks overskud på handelsbalancen over for Rusland.

Med svinekød, visse mejeriprodukter og agroindustrielle produkter i de dominerende roller har dansk landbrugs- og fødevareerhverv et stort eksportpotentiale i hele den russiske værdikæde inden for fødevareproduktion i kraft af stærke danske kompetencer, skriver Landbrug & Fødevarer.

Stort potentiale
Ifølge en ny samfundsøkonomisk analyse fra Landbrug & Fødevarer, der gennemgår Danmarks samhandel med Rusland, har den danske eksport af landbrugs- og fødevarer et stort potentiale – under forudsætning af at erhvervet får fornuftige konkurrencemæssige betingelser.

- Eksportpotentialet til Rusland skyldes stigende velstand og stigende efterspørgsel efter varer, som danske virksomheder kan levere – både direkte til detailhandlen og som råvarer til videre forarbejdning, siger Klaus Kaiser, Erhvervsøkonomisk chef i Landbrug & Fødevarer.

Nye muligheder
En kraftig strukturudvikling i den russiske fødevareproduktion og en professionalisering af detailhandlen giver samtidig danske virksomheder muligheder som stabile leverandører af fødevarer af høj kvalitet. Tilsvarende er der gode muligheder for danske landbrugs- og fødevarevirksomheder inden for agroindustrielle produkter, som produktionspartnere og som rådgivere.

- Rusland er et win-win marked. Rusland har en målsætning om udvikling af landbrugs- og fødevaresektoren. Sættes investeringer bag ordene, kan erhvervet vinde på agroindustrien. Forsømmes sektoren, kan vi vinde på fødevareeksporten. Undervejs leverer vi på begge områder, uddyber Klaus Kaiser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.503