23948sdkhjf

Kødgrossister sjusker

Supermarkeder er blevet bedre til at behandle og opbevare kød rigtigt, men hver tredje kødgrossist har problemer, viser omfattende fødevarekontrol.
Supermarkederne har fået bedre styr på behandling af kød.

Men der er problemer hos en tredjedel af grossistvirksomhederne, viser en omfattende kontrol af kød, som Fødevarestyrelsen lige har afsluttet.

Forbedring i detail
Kontrollen viste, at der var problemer hos 11 % af detailvirksomhederne og 32 % af engrosvirksomhederne med ukorrekt og mangelfuld mærkning af kød, herunder ommærkning, holdbarhedsmærkning, ingrediensmærkning mv.

Når det gælder detail, er der tale om en forbedring.

Også karakteren af overtrædelserne har ændret sig. Således var der i 2009-kampagnen langt flere eksempler på graverende overtrædelser, end tilfældet er i de nye resultater.

Mere og mindre fedt
Derudover fandt man fejl i fedtprocenten, hvor man i 8 % ud af i alt 237 prøver fandt mere fedt i kødet end angivet på pakkerne og i knap 4 % af prøverne mindre fedt end angivet.

I forhold til fund af fremmede kødarter i hakket kød - fx svin i oksekød - er tallet faldet til 10 % af prøverne i 2010, mens der i 2009 var fremmed kød i hver tredje prøve.

Derudover er tallet for tilstedeværelse af fremmede dyrearter faldet til et helt minimalt niveau i løbet af foråret, hvor navnlig tiltagene i detailleddet omkring procedurer for rengøring og omkring indkøb af flere maskiner til at hakke kød, giver gode resultater.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11