23948sdkhjf

Risiko for muselort i romkugler

Fødevarestyrelsen tilbagekalder romkugler, der er produceret af Drømmeguf. Der er museekskrementer i produktionslokalerne, og det er ikke muligt at vaske hænder.
Fødevareafdeling Ringsted har 24. marts 2010 udstedt et forbud mod produktion på virksomheden Drømmeguf i Sakskøbing på grund af utilfredsstillende hygiejniske forhold i produktionslokaler m.v.

Men virksomheden har trods påbuddet om at standse produktionen, ulovligt produceret og videresolgt kagerne til bl.a. kiosker - formentlig fortrinsvis på Lolland.

Fund af museekskrementer i produktionslokalerne, får Fødevarestyrelsen til at advare forbrugerne mod at spise romkugler fra producenten.

Det drejer sig om romkugler af mærkerne, Røde Romkugler, Brune Romkugler og Pistaciekugler med holdbarhedsdatoer senere end 3. maj 2010.

Produktionen er foregået under stærkt uhygiejniske forhold og bl.a. uden mulighed for håndvask på virksomheden.

Uhygiejniske forhold
Kagerne er pakket i kasser med 30 styk, og står typisk på forretningens disk hvorfra de sælges stykvis til kunderne.

Romkuglerne kan være forurenede med sygdomsfremkaldende bakterier m.v., da de er producerede under uhygiejniske forhold.

Fødevarestyrelsen opfordrer derfor forbrugere og kiosker til umiddelbart at kassere romkugler og pistaciekugler fra Drømmeguf.

Ejeren af Drømmeguf har fået 48 timer til at dokumentere at samtlige aftagere er blevet bedt om at fjerne romkuglerne fra deres hylder.

Virksomheden kan også se frem til en bøde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11