23948sdkhjf

Danish Agro og Nordjysk Andel i fusion

Nordjysk Andel og Danish Agro har besluttet at søge fusion med hinanden med Danish Agro som den fortsættende virksomhed.
Beslutningen vil blive forelagt Nordjysk Andels medlemmer på en ekstraordinær generalforsamling, tirsdag den 29. juni 2010.

Det er strukturudviklingen i landbruget, der ligger til grund for fusionen.

Heltidsbedrifterne vil blive færre og større, så grovvarebranchen står også over for yderligere tilpasninger.

- Det er meget vigtigt for bestyrelsen i Nordjysk Andel, at slå fast, at dette ikke er en nødlidende fusion. Både Nordjysk Andel og Danish Agro er begge veldrevne virksomheder med orden i økonomien. Vi har bare den fælles opfattelse, at det ikke vil være rigtigt at lade så stort et potentiale passere forbi, blot for at pleje en regional, ikke optimal struktur, siger Søren Smalbro, formand i Nordjysk Andel.

En fælles strategi
Nordjysk Andel og Danish Agro har igennem årene fulgt en fælles strategi, som de mener vil komme den nye, samlede virksomhed til gavn.

- Nordjysk Andel og Danish Agro har igennem mange år haft et godt og tæt samarbejde. Vi har de seneste år sammen spillet en væsentlig rolle i konsolideringen af det danske grovvaremarked senest med deltagelsen i spaltningen af Aarhusegnens Andel samt aktiv deltagelse i overtagelsen af Hedegaard A/S og Aller Mølle A/S., derfor føler vi os sikre på at et udbygget samarbejde omkring en fælles virksomhed vil være til stor gavn for dansk landbrug, siger Jørgen H. Mikkelsen, formand i Danish Agro.

Den fælles virksomhed
Markedsandelen i Danmark vil på detailaktivitetsniveau blive ca. 30-32 %.

Koncernen vil få en samlet omsætning i niveauet kr. 11,5 mia.kr.

Den samfusionerede virksomhed bygges kommercielt op omkring en tomands direktion, herudover sikres en god politisk repræsentation fra begge virksomheder.

De to formænd udtaler slutteligt:

- Vi har i bestyrelserne følt, at det er afgørende, at vi tager ansvar for fremtiden. Vi føler, at timingen er rigtig, og at vi på denne måde konfronterer udviklingen og tager aktivt del i den i stedet for at blive overhalet af faktorer, som vi ikke har indflydelse på. Vi ønsker med dette fælles udspil at leve op til vores ansvar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125