23948sdkhjf

Mindre bureaukrati sparer fødevarefirmaer for millioner

Egenkontrol i bagerbutikker og supermarkeder og øget digitalisering har fjernet bøvlede regler for mere end en halv milliard kroner.
Det er især på Fødevarestyrelsens område, at der er luget ud i bureaukratiet.

- Bøvlede regler og tung administration er en belastning for både erhvervsliv og forbrugere, og øvelsen med at lette de administrative byrder er derfor meget vigtig. Jeg er glad for, at vi er nået så langt i den seneste måling. Vi arbejder videre med afskaffelse af unødvendigt bureaukrati i løbende dialog med vores forbrugere og virksomheder, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Rent i krogene
Målet har været at lette de administrative byrder uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden.

Det er eksempelvis ikke længere obligatorisk for den lille slagtermester at dokumentere, at virksomheden havde nedskrevne arbejdsgange for, hvordan kølerummet blev gjort rent.

Medarbejderne kan i stedet koncentrere sig om at gøre rent i krogene og lange flere friske fødevarer over disken.

Sparer 60 timer
Beregninger viser, at for en mindre bagerbutik betyder de nye og mere enkle regler en tidsbesparelse på i omegnen af 60 timer om året.

Der er også luget ud på andre områder i Fødevareministeriet.

For eksempel har Plantedirektoratet og Fødevarestyrelsen sammen videreudviklet den elektroniske løsning, som landmændene skal anvende til Gødnings- og Husdyrindberetningen (GHI).

Det har i perioden betydet byrdelettelser på 13 mill. kr.

Se mere på Fødevareministeriets hjemmeside om ministeriets resultater .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094