23948sdkhjf

Minister på lynvisit hos Vifu

Fødevareminister Henrik Høegh har besøgt Videncenter for fødevareudvikling for at diskutere egenkontrol og små fødevareproducenter.
Spørgsmålet om, hvordan det er muligt at støtte bedre op om små fødevareproducenters egenkontrol og fødevarehygiejne, var til debat da Henrik Høegh besøgte Videncenter for fødevareudvikling.

På mødet fik Vifu mulighed for at præsentere forskellige ideer til forbedring af rådgivningen og vejledningen til fødevareproducenterne.

Ifølge Vifu er ministeren meget lydhør over for ideerne.

- Det var tydeligt, at det ligger ham på sinde, dels at der ikke må kunne stilles spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Danmark, men også at vi hele tiden kan arbejde med at forbedre informationerne omkring fødevaresikkerhed og regler til virksomheder og forbrugere, lyder det fra konstitueret direktør Britt Sandvad.

To initiativer på vej
Ministeren ser positivt frem til to initiativer, der er undervejs.

Det ene er muligheden for, at virksomheder kan få forhåndsgodkendt deres etiketter, så der ikke kommer produkter på markedet med ulovlig og fejlagtig mærkning.

Det andet er muligheden for, at man kan sende sine tegninger til nye produktionslokaler ind til forhåndsgodkendelse.

- Det er netop to initiativer, der skal hjælpe med at rådgive producenterne. Men vi skal huske, at fødevareregionerne er kontrollerende myndighed, og derfor kan det være vanskeligt for dem samtidig at fungere som vejledere, siger Henrik Høegh.

Store producenter og underskov
Ministeren forudser et fremtidsscenarie med helt store samt små fødevareproducenter i Danmark.

- Jeg er ikke i tvivl om, at om kort tid vil fødevareproduktionen i Danmark komme til at bestå af nogle få helt store producenter og en hel underskov af mindre fødevareproducenter, og der er god værdi i at understøtte dem, så nogle af dem kan vokse sig større, siger Henrik Høegh.

Vifu blev opfordret til at få ideerne yderligere beskrevet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114