De nominerede til Årets Gericke er nu blevet udvalgt.
De danske madanmeldere er meget glade for at den geografiske spredning i feltet er så stor i år.
Både konkurrence og prisfest afholdes den 19. september 2010.
Konkurrencen er tidligere kendt under navnet årets ret.
Nominerede til Årets Gericke 2010 er:Kategori Forretter:
1. Lun torsk og krabbe med kartoffelsalat fra Henne Kirkeby Kro/Allan Poulsen
2. Rimmet makrel. Blød, sprød og sur kål fra Kokkeriet/Lasse Askov & David Johansen
3. Tørret kammusling og karse. Biodynamisk gryn og bog fra noma/René Redzepi
4. Havtaskelever som foie gras fra The Paul/Paul Cunningham
5. Grøntsager fra Franks have, Granskud, krydderier og smørstegte brødkrummer fra Malling & Schmidt/Thorsten Schmidt
1. Hanekylling som roastbeef med peberrod fra AOC/Ronny Emborg & Michael Munk
2. Sommer torsk i tynde skive - Kveller, pomelo, små kammuslinger & havsnegle fra Kong Hans/Thomas Rode
3. Oksekæbe og julesalat, syltet pære og jernurt fra noma/René Redzepi
4. Pocheret havtaske med grønkåls-creme samt røget ålebouillon fra Norsminde Kro/Søren Pedersen
5. Kalvemørbrad med rosenkål og løg fra Molskroen/Tommy Friis
Kategori Desserter:1. Frossen hvid chokolade & dild, yoghurt - brunet smør is – selleri fra Henne Kirkeby Kro/Allan Poulsen
2. Kærnemælk, hvid chokolade og lime fra Søllerød Kro/Jacob de Neergaard
3. Grøn dessert (karamelcreme) fra Svinkløv Badehotel/Kenneth Hansen
4. Æblededessert fra Frederikshøj/Wassim Hallal
5. Cremet vanille med sorte oliven og engelsk lakrids fra Paustian v. Bo Bech/Bo Bech
Særpriser:Kategori Udskænkning:
1. Enomania
2. Era Ora
3. Nimb - Vinoteket
Kategori Betjening:1. Christian Aarø, AOC
2. noma
3. Carina Louise Kruse (tidligere B&W Gastropub)
Kategori Bistro:1. Vendia, Hjørring
2. Et, Århus
3. Fiskebaren
