23948sdkhjf

Både godt og skidt år for Tican

Der er overskud i koncernen, men slagteridelen har det hårdt
2016 blev både godt og mindre godt for slagterikoncernen Tican med hovedsæde i Thisted.

Godt når man ser på regnskabet for Tican A/S, der er paraply for alle selskaber i koncernen. Mindre godt hvis man ser på Tican Fresh Meat A/S, der dækker over selskabets slagteriaktiviteter i Danmark.

Tican A/S kom ud af regnskabsåret med et overskud efter skat på 33,7 mio. kroner, mens Tican Fresh Meat A/S kom ud af året med et underskud på 54,8 mio. kroner.

I begge tilfælde er der tale om markante forbedringer. Tican A/S gav ifølge regnskabet for 2015 et underskud på 54 millioner kr., mens Tican Fresh Meat gav et underskud på 92 millioner kr.

Tican A/S består af Tican Fresh Meat, tre datterselskaber i England og et datterselskab i Polen. Det var aktierne i Tican A/S, som blev solgt til den tyske slagterikoncern Tönnies sidste år.

Direktør Ove Thejls betegner overskuddet på de 33,7 mio. i Tican A/S som tilfredsstillende.

- Det består jo bl.a. af det underskud på 54,8 mio. i Tican Fresh Meat. Og det betyder, at forædlingsvirksomhederne har givet et pænt overskud, når det samlet ender med et overskud på 33,7 mio. kroner. Det er primært de engelske selskaber, der har givet et positivt bidrag, forklarer han.

Første regnskab efter salg
Regnskabet for 2016 er det første, efter Tönnies sidste år købte Tican A/S. Tallene i regnskabet er ikke helt sammenlignelige, da man i forbindelse med salget er skiftet til at følge kalenderåret. Derfor omfatter regnskabet denne gang 15 måneder. Førhen kørte man fra 1. oktober til 30. september det følgende år.

Når Tican Fresh Meat havde det svært også sidste år, så hænger det ifølge Ove Thejls sammen med de fusionsplaner, man arbejdede med i 2015. Først gik fusionen med Danish Crown i vasken, inden det tyske selskab Tönnies kom på banen og købte selskabet.

- Den danske del af virksomheden led en del efter fusionsperioden med Danish Crown. Kunder forsvandt, medarbejdere forsvandt. Så det var en lidt vingeskudt slagteriaktivitet, der var i Danmark, siger han.

- Men det er ikke usædvanligt, at slagteriaktiviteter er underskudsgivende. Det er også derfor vi gik ud i en salgstransaktion. Vi skulle have større investeringer i værdikæden for at kunne gøre hele kæden mere attraktiv og profitabel.

For selve det at slagte og skære grisene er ikke det sted, hvor der tjenes flest penge. Der er langt flere penge i videreforarbejdningen.

- Det er derfor, at du skal kontrollere hele værdikæden, forklarer Ove Thejls.

Han tvivler på, at der bliver overskud i slagteridelen - altså Tican Fresh Meat, i år.

- Men det er vores opgave at sikre, at det bliver så godt som muligt. Og det er da hensigten, at vi skal kunne levere et positivt tal på bundlinjen. Men konkurrencen om råvarerne er hård lige for tiden, så det bliver ikke nemmere, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078