23948sdkhjf

Gastronomisk ekspertteam er udpeget

Det skal foreslå, hvordan dansk gastronomis fulde potentiale kan udnyttes
19 profiler inden for restaurations- og fødevarebranchen udgør et nyt ekspertteam, som skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan dansk gastronomis fulde potentiale kan udnyttes.

Teamet er nedsat af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i håb om, at verdens øjne vil fortsætte med at hvile på den danske og nordiske madscene.

- Vi kan udnytte det momentum, som dansk og nordisk gastronomi i øjeblikket oplever, endnu bedre. Vi har fantastiske kokke, tjenere og restauratører og en imponerende fødevareproduktion, som spænder bredt. Men jeg tror på, at der skal en aktiv indsats til, hvis dette momentum ikke skal falde til jorden, og jeg tror tilmed, at succesen kan blive endnu større, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse om det nye ekspertteam.

Teamet vil mødes til en række workshops over det næste halve år og skal her beskæftige sig med, hvordan gastronomien kan bruges som løftestang for bedre måltidsvaner, mindre madspild, øget eksport og en styrket turisme.

Formanden for teamet bliver Noma-direktør Peter Kreiner.

- Igennem de seneste 5-10 år har vi oplevet en stigende interesse for dansk gastronomi. Vi kan se konturerne til en god platform, som vi kan bygge videre på, og der er et åbent vindue til omverdenen lige nu. Men vinduet vil ikke stå åbent for evigt, hvorfor det er vigtigt at agere nu, siger Peter Kreiner.

Det gastronomiske ekspertteam forventes at kunne præsentere anbefalingerne til regeringen i begyndelsen af næste år.

Teamet består af:
• Anja Hartung Sfyrla, chef for forretningsudvikling, VisitDenmark
• Dorthe Petersen, direktør Meyers Madhus
• Henrik Vang, adm. direktør for Nørrebro Bryghus
• Klaus Styrbæk, kok og ejer af Styrbæks
• Lars Haar Jensen, chefkonsulent Danske Regioner
• Leif Nielsen, branchedirektør, Dansk Industri
• Leif Wilson Laustsen, slagter og formand for FødevareDanmark
• Peter Kreiner, CEO hos Noma (formand)
• Per Kølster, brygger og formand for Økologisk Landsforening
• Jens Christian Andersen, Scandics danske F&B-direktør
• Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbschef, Dansk Supermarked
• Jesper Vollmer, kok og ejer af Rå
• John Gynther, senior premium manager, Arla
• Mads Marschall, Sol over Gudhjem og generalsekretrær i Bocuse d’Or
• Martin Vestergaard Sørensen, chef de cuisine, Hounö
• Mette Hvarre Gassner, kok/medejer restaurant Ti Trin Ned
• Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder, L&F
• Michael Allerup Nielsen, køkkenchef på Bispebjerg Hospital
• Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns køkken

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094