23948sdkhjf

Kødfusk kan afsløres af scanner

En studerende er ved at udvikle en ny metode til at afsløre om det hakkede lammekød i i bakken i virkeligheden er hakket gris.
Inspireret af fødevareskandaler besluttede Lars S. Christensen fra Syddansk Universitet at bruge sit specialeprojekt på at udvikle en metode, der kan give større tryghed til forbrugeren.

Han ville finde en metode, så man gennem indpakningen kan identificere kødtypen.

Det skriver Institut for Sensorer, Signaler og Elektroteknik i en artikel.

Stregkodeaflæser
I løbet af det sidste halve år har han udført tusindvis af målinger på okse-, lam- og svinekød.

Gennem de mange timer i laboratoriet har Lars S. Christensen nu udviklet en metode, der fungerer lidt på samme måde som fx en stregkodelæser.

Kødets sammensætning kan nemlig sammenlignes med en stregkode, som han kan aflæse gennem indpakningen ved hjælp af optiske målinger.

Kan selv scanne
Teknikken er en sikker måde at finde ud af hvilken slags kød, der ligger i bakken.

Teknologien vil på sigt kunne bruges af fødevarestyrelsen, branchen eller forbrugerne, som måske selv kan kontrollere kødet i forretningen med en scanner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066