23948sdkhjf

Espersen køber en Royal Greenland-fabrik

Fiskehandel er led i aftale om strategisk partnerskab
Den bornholmske fiskekoncern A. Espersen, der er førende på verdensplan inden for produktion af hvidfisk, har indgået "en langsigtet, strategisk partnerskabsaftale" med den endnu større fiskekoncern Royal Greenland.

Partnerskabet består af to hovedelementer. Dels skal Espersen producere fladfisk, hvidfisk og forædlede forbrugerprodukter til Royal Greenland. Og dels har Espersen købt Royal Greenlands fabrik i Koszalin, Polen, hvor cirka 1.000 medarbejdere er beskæftiget.

Det oplyser de to selskaber i en fælles pressemeddelelse.

For Royal Greenland giver aftalen mulighed for yderligere fokus på og investering i selskabets fiskeri, produktion, salg og markedsføring af nordatlantiske arter som koldvandsrejer, krabber, hellefisk og grønlandske torsk, For Espersen understøtter partnerskabet strategien om at kunne tilbyde et komplet seafood-sortiment til selskabets internationale kunder, hedder det i meddelelsen.

- Partnerskabet betyder, at vi nu har faciliteterne på plads til at eksekvere vores strategi om at vokse inden for detail og foodservice. De nye kapaciteter og kompetencer i produktion af fladfisk og forædlede produkter udbygger og forstærker vores position som en førende aktør i seafood-industrien, siger direktør Klaus B. Nielsen fra A. Espersen.

Uændret ledelse
Hans topchefkollega Mikael Thinghuus hos Royal Greenland er også glad for aftalen:

- Vi har kendt Espersen i mange år, vi deler de samme værdier, og vi er overbeviste om, at Espersen er den rigtige partner. Produkterne fra Koszalin er vigtige for mange af vore kunder og for Royal Greenland, så det har været essentielt for os at finde en partner, som vi har tillid til kan levere produkter af høj kvalitet, til tiden og til en fornuftig pris, siger han

Aftalen og det nye ejerskab træder i kraft 1. september 2017.

Royal Greenlands fabrik fortsætter med den nuværende organisation og ledelse og komplementerer Espersens to andre fabrikker i Koszalin, hvor flere end 1.350 medarbejdere er ansat i produktion af filetprodukter og forædlede produkter. De to selskabers produktionskapacitet af forædlede produkter er cirka lige store.

Partnerskabet gør Espersen til en af de største arbejdsgivere i Koszalin-regionen.

Royal Greenland vil fortsat indkøbe og levere råvarer til alle Royal Greenland-produkter, der produceres i Koszalin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113