23948sdkhjf

Minister sender 3,3 millioner ind i kampen mod madspild

Nytænkende aktører kan snart søge om tilskud på op til 500.000 kroner til projekter
Spild af korn ude hos landmanden. Fravalg af grimme grøntsager i butikkerne. Gode gryderetter, der ender i skraldespanden derhjemme.

Madspild findes i mange former og mange steder, og derfor åbner miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen inden sommerferien igen for puljen til projekter, der kan minimere madspild.

- Madspild giver ingen mening – hverken økonomisk eller miljømæssigt. Derfor har jeg valgt, at nytænkende aktører også i år får mulighed for at søge om tilskud til gode idéer, der kan mindske madspild. Sidste år var puljen en stor succes med en række forskellige initiativer, nævner ministeren i en pressemeddelelse. Han henviser blandt andet til eksperimenter med en dynamisk stregkode, der automatisk giver rabat på datovarer, og forslag til brug af overskydende mad i nye retter.

Det er anden gang, at puljen åbnes for ansøgninger. Første gang var i 2016, og projekterne fra dengang er nu ved at blive gennemført. I alt er der afsat 3,3 millioner kroner til puljen i 2017, og hver ansøger kan modtage op til 500.000 kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079