23948sdkhjf

Håndværkere på Danish Crown arbejder igen

Fire dages strejke er slut i Horsens
Cirka 75 håndværkere på Danish Crown-slagteriet i Horsens besluttede torsdag at genoptage arbejdet efter fire dages strejke, skriver Horsens Folkeblad.

Ifølge deres tillidsrepræsentant, Peter Sørensen, er beslutningen om at arbejde igen truffet med en pistol for panden. Peter Sørensen siger til folkebladet, at håndværkerne udelukkende har valgt at genoptage arbejdet, fordi de ellers havde udsigt til at miste deres job. På et møde i Arbejdsretten onsdag blev håndværkerne pålagt en skærpet bod, og Danish Crown fik mulighed for at fritstille dem.

Konflikten skyldes utilfredshed med lønsystemet i Danish Crown, hvor produktionsdirektør Per Laursen undrer sig sig over udmeldingen om, at håndværkerne har fået en pistol for panden.

- Når man har en konflikt, der har varet så længe, er der jo regler. Arbejdsretten har to gange erklæret, at strejken er ulovlig, og der er taget forbehold for, at arbejdet kan fritstilles. Min ambition nu er, at vi skal have gentableret samarbejde og dialog, siger Per Laursen til Horsens Folkeblad.

Trods af de fire dages strejke er det lykkedes at have stort set normal drift på slagteriet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094