23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

- Restauranter skal have doggybags

Og det skal være obligatorisk, mener L&F

Restauranter skal tage et større ansvar i bestræbelserne på at mindske danskernes madspil, mener erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Derfor foreslår Landbrug & Fødevarer, at det fremover bliver obligatorisk for danske restauranter at udlevere en doggybag med eventuelt overskydende mad i stedet for at maden bliver smidt ud.

De nyeste tal fra Miljøstyrelsen viser, at danske restaurationer og hoteller hvert år smider 29.000 tons i skraldespanden. Med obligatoriske doggybags vil det tal kunne nedbringes betydeligt.

- Jeg tror, at alle kan blive enige om, at det er fjollet at smide lækker mad ud. Hvis man har lavet for meget mad til aften derhjemme, er det normale jo også at stille resterne i køleskabet eller fryseren,. Det kan vi ligeså godt også gøre, når vi har været ude at spise på en restaurant, siger L&F-direktør Karen Hækkerup.

Organisationen Stop Spild Af Mad har allerede i dag en ordning, hvor restauranter gratis og frivilligt kan bestille doggybags.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.142|