23948sdkhjf

Sommerens nyheder

Food Supply er tilbage fra ferie. For at du ikke skal gå glip af nyhederne fra de seneste fire uger, har vi her samlet de vigtigste overskrifter fra ferieperioden.
Direktør forlader KMC
KMC’s adm. direktør Michael Jensen har fratrådt sin stilling den 13. juli 2010.
Indtil den nye adm. direktør er udpeget, refererer KMC's ledergruppe til KMC's formand - Martin Arvad Nielsen.
KMC udvikler, producerer og sælger ingredienser til fødevareindustrien. Den årlige omsætning er på ca. 600 mio. kr., og mere end 90 % af produktionen bliver eksporteret til over 70 lande.

Danish Crown tager ny bygning i brug
Efter et byggeri i rekordfart er den nye tilbygning i Sdr. Felding nu taget i brug. Byggeriet startede i april, der blev holdt rejsegilde den 1. juni, og bygningerne blev taget i brug i starten af juli.

Arla udvider i USA
Arla udvider nu sit mejeri i Hollandtown, Wisconsin for at kunne følge med de amerikanske forbrugeres stigende ønske om kvalitetsoste i ’premium’-klassen. Udvidelsen står klar i forsommeren 2011 og skal sætte endnu mere tryk på salget.

Nestlé etablerer innovationscenter i Singapore
Tekniske specialister skal genopfinde og udvikle nye drikkevarer til det lokale marked og resten af verden.
Det nye center skal være i fuld drift i begyndelsen af 2011.

Grillserie er en storsællert
Den nye grillserie, Grill’it, fra Danish Crown er blevet er sikker sællert for Hjemmemarkedsafdelingen. Serien blev lanceret i uge 16, og salget har slået alle tidligere rekorder.

Uforklarlig stigning i antallet af listeriainfektioner
Dobbelt så mange især ældre mennesker blev syge af listeria i Danmark i 2009 sammen¬¬lignet med 2008, og mange flere blev syge end i andre EU-lande. Men årsagen er endnu ukendt. Det viser den årlige rapport om forekomsten af sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker, fra Zoonosecentret i DTU Fødevareinstituttet.

Dansk mikrobryg presser udenlandske øl
I 2009 blev det udenlandske øl for første gang overhalet af dansk produceret mikrobryg, når det gælder andelen af salget på det danske marked. Tilsammen udgør udenlandsk øl og mikrobryg lige under 7 procent af markedet. Men i 2009 mikrobryg udgør nu 3,5 procent mens udenlandsk øl udgør 3,4. Det viser tal fra Bryggeriforeningen.

Dansk salmonellaudbrud med 79 syge
Siden begyndelsen af marts 2010 har 79 danskere fået påvist en bestemt salmonellatype, salmonella typhimurium U323. Den Centrale Udbrudsgruppe, hvor Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet er repræsenteret, er langt i arbejdet med at finde smittekilden til sygdomsudbruddet og forebygge videre smitte.

Konkurssag indledt mod slagteri i Jyderup
30 ansatte på Skarresø Privatslagteri i Jyderup er sendt hjem og produktionen indstillet ovenpå et stort underskud. Der skal indledes konkurssag mod slagteriet for at sikre de ansattes tilgodehavender.

92 mio. kroner til økologiske projekter
Fødevareminister Henrik Høegh (V) har godkendt strategi og handlingsplan for Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP). Den første indkaldelse af ansøgninger sætter 92 mio. kr. af til forskning, udvikling og demonstration inden for økologien.

Danpo fik bundlinjeminus i 2009
Danmarks næststørste kyllingekødproducent kom ud af 2009 med en bruttofortjeneste, der var næsten halveret til 71 mio. kr. og et driftsresultat, der var gået fra plus 30 mio. kr. i 2008 til minus 30 mio. kr. sidste år.

Energi fra kartofler
Region Midtjylland giver Karup Kartoffelmelfabrik 1,5 mio. kr. til et udviklingsprojekt, der skal omdanne 340.000 ton kartoffelaffald til miljøvenlig energi.

Flere ansatte i Oldenburg
Til Flensborg Avis siger kommunikationsmedarbejder Frank Winther, at Danish Crown er parat til at ansatte 20-30 nye medarbejdere i Oldenburg i Tyskland, hvor 300 i forvejen er i beskæftigelse.

Aarstiderne lukker i Tyskland
Et år efter, at den danske frugt og grøntleverandør Aarstiderne startede en afdeling op i Tyskland, er den nu lukket igen.







Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125