23948sdkhjf

Frugt og grønt skal skylles

Fødevarestyrelsen vil lære forbrugerne at blive bedre til at skylle frugt og grønt - bl.a. med en gyserfilm. Det skal give færre sygdomstilfælde fra bakterier og virus.
Fødevarestyrelsen vil sætte fokus på de problemer, snavset frugt kan give.

Når flere og flere mennesker bliver syge af frugt og grønt, skyldes det blandet andet, at man især i eksotiske lande kan finde på at vande og skylle frugt og grønt med vand, der indeholder rester af afføring fra mennesker og dyr.

Dårlig håndhygiejne
Smitten kan også skyldes dårlig håndhygiejne hos de, der høster på marker og i plantager.

- Spiseklar frugt og grønt bør ikke indeholde bakterier og virus. Men flere eksempler på sygdomsudbrud dokumenterer, at det er vigtigt, at forbrugerne ved, hvordan de skal håndtere fødevarerne, forklarer specialkonsulent i Fødevarestyrelsens kontor for mikrobiologisk fødevaresikkerhed Annette Perge.

To enkle råd
Specialkonsulenten to enkle råd lyder:

Skyl frugt, salat, spirer, gnavegrønt og krydderurter grundigt, inden du spiser det råt.

Giv babymajs og sukkerærter et kort opkog, før du spiser dem.

- Babymajs og sukkerærter er produkter som man typisk enten koger eller dybsteger i oprindelseslandet. Men når vi her i Danmark spiser babymajs og sukkerærter rå, som snacks eller i en salat, stiller det større krav til produkternes hygiejniske standard, siger Annette Perge.

Fødevarestyrelsens hygiejne-gyserfilm om håndtering af frugt og grønt bliver vist på DR OBS uge 33-35.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109