Tang er en overset spise i Danmark, mener udviklerne af to nye fødevareprodukter.
Kokken Claus Holm fra Sans & Samling Gastronomi og Økomølleriet Kragegaarden på Fyn har sammen udviklet en müsli og en melblanding - som begge indeholder tang.
Begge produkter er Ø- og nøglehulsmærkede, og de består primært af danske råvarer. Tangen hentes for eksempel i det sydfynske øhav.
Grossistfirmaet Trading Food er forhandler af de to tangprodukter.
Produkterne er kommet til verden i forbindelse med det syddanske projekt WellCome, hvor en lang række forskellige virksomheder har sat sig sammen for at nytænke produkter inden for bl.a. fødevarer.
Målet er at udvikle kvalitetsprodukter, som forøger sundhed og velvære for både krop og sjæl.
Havets Müsli er ikke en sædvanlig müsli, for den består af grovvalset havre, hvede og rug, tørret sukkertang, nødder, tørrede syddanske jordbær og æbler samt spiselige, solgule morgenfrueblade.
Idemagerne bag tangprodukterne håber, at tangens sunde egenskaber vil sætte skub i salget af de nye produkter.