23948sdkhjf

Stor satsning på landets største fødevareskole

Uddannelsescenteret i Roskilde vil sammen med Roskilde Festival, Roskilde Dyrskue og andre partnere forbedre kvaliteten af danske hverdagsmåltider med flere spændende tiltag.
Der skal nye boller på suppen i Roskilde.

Uddannelsescenteret i Roskilde vil sammen med Roskilde Festival, Roskilde Dyrskue, VIFFOS, Danish Meat Research Institute og en række andre partnere hæve kvaliteten af danskernes hverdagsmad.

Samtidig vil parterne styrke formidlingen af det gode madhåndværk og kvalitets fødevarer til både erhverv og borgere på nye måder.

Samarbejdet er bl.a. centreret om at udvikle og afprøve nye fødevarer, koncepter og teknologier, i forbindelse afholdelse af større events.

Testområde for nyudvikling
Det skal især ske på Roskilde Festival, hvor Ovalen ’Nordic’ udvikles til et fødevareoplevelsescentrum.

Yderligere skal festivalen fungere som et testområde for nyudviklinger indenfor fx maskineri og fødevareprodukter, der sikrer god og hurtig mad til mange.

Roskilde Dyrskue, der formidler primærproducenternes verden til forbrugeren vil også styrke udviklingen i retning af en madfestival, der arbejder efter de samme principper som festivalen.
Her er målgruppen bare forældre med børn. Man får både mulighed for at præge unge mennesker og nye forældre. Forskning viser nemlig, at det er de tidspunkter i livet, hvor man er mest tilbøjelig til at ændre spisevaner.

Målet er også at teste hvorvidt nye fødevarer og koncepter er bæredygtige.

Sanselaboratorium og en minifødevarefabrik
Fra sommeren 2011 står også et nyt fødevareformidlingscenter ” Rundt om måltidet” klar på Uddannelsescenteret i Roskilde.

Det rummer blandt andet udstillingslokaler, sanselaboratorium og en minifødevarefabrik. Her kan besøgende få indblik i hele processen fra dyr slagtes til de færdige fødevarer ligger i køledisken - og i øvrigt købe herlighederne med hjem.

Virksomheder i brødbageri
Centret udvikles i samarbejde med Madeleines Madteater og Experimentarium og bliver åbent for alle.

Ud over besøg i centret med ’hands on’ prøver på fødevarepruduktion udvikler UCR også et kursusprogram for private og virksomheder, hvor de kan prøve kræfter med fx brødbageri, gastronomi i hverdagsmaden, ’i hælene på Hüttemeyer’, ’mad over bål’, ’madens kemi’, ’slagter for en aften’, etc.

Centret, der skal føre gæsterne rundt i skolens over 7000m2 værkstedsfaciliteter for hele fødevarebranchen, sætter alle sanserne i spil. Man skal både kunne dufte, høre, se, føle og smage, hvad der foregår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094