23948sdkhjf

Carlsberg opjusterer efter glimrende regnskab

Bryggerikoncernen fik et overskud før skat på 4,5 milliarder kroner i årets første seks måneder og opjusterer nu forventningerne til hele året.
Årets første seks måneder gav Carlsberg et overskud på 4,5 milliarder kroner før skat.

Det er bl.a. Rusland, hvor Carlsberg er dominerende, som overrasker positivt.

Tilfreds koncernchef
Men Carlsberg har faktisk opnået højere overskudsgrad i alle tre regioner i første halvår, kan en tilfreds koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen konstatere.

- Gruppen leverede stærke resultater i 1. halvår på trods af et udfordrende forbrugsmønster. Vi opnåede højere overskudsgrader i alle tre regioner i halvåret, hvilket viser, at vi er på rette spor med hensyn til at nå vores målsætninger for overskudsgrad på mellemlangt sigt, udtaler Jørgen Buhl Rasmussen i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

Bedre rubelkurs
Væksten i indtjeningen er især sket i andet kvartal, hvor overskuddet af den primære drift steg med hele 16 pct.

Desuden betyder en bedre rubelkurs og et bedre salg på det vigtige russiske marked, at Carlsberg nu opjusterer de økonomiske forventninger til resten af året.

Styrke markedsposition
- Vi vil fortsat bestræbe os på at finde den rette balance mellem vores planer om at øge effektivitet og overskudsgrader og vores ambitioner om at øge toplinjevæksten. I 2010 har vi gennemført en række vellykkede tiltag, som vil bidrage til at styrke vores markedspositioner i alle tre regioner, udtaler Jørgen Buhl Rasmussen.

Resultat af primær drift forventes nu at blive ca. 10 mia. kroner i 2010 - omkring 600 mio. kroner mere end ventet.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111