23948sdkhjf

Pas på svampene

Fødevarestyrelsen indleder en kontrolkampagne, som sætter fokus på de svampe, som sælges af virksomheder, på restauranter og i butikker.
Fugtig skovbund og lunt sensommervejr får i disse dage landets svampeelskere til at hanke op i svampekurven og gå på jagt efter gyldne kantareller og velsmagende rørhatte.

For vejret er i øjeblikket gunstigt for de eftertragtede spisesvampe. Men det fugtige vejr passer også spisesvampenes giftige artsfæller.

Træd varsomt
Netop derfor minder Fødevarestyrelsen nu svampeplukkere, restauranter og detailbutikker om at træde varsomt og ikke begive sig af ukendte stier i jagten på de unikke smagsoplevelser.

- Både private og professionelle skal vide, hvad de har med at gøre. For også i Danmarks natur findes der svampe, som er dødelige. Det gælder f.eks. både hvid og grøn fluesvamp, fortæller Bente Fabech fra Fødevarestyrelsen.

Hun er projektleder på en kontrolkampagne, som netop nu sætter fokus på de svampe, som sælges af virksomheder, på restauranter og i butikker. Fødevarestyrelsens kontrol vurderer blandt andet om virksomhederne kan dokumentere, at de svampe, de sælger, ikke er giftige eller på anden måde uegnede til menneskeføde.

Fornødent svampekendskab
- For en kok, der køber vilde svampe fra en privatsamler er det ikke tilstrækkeligt at regne med, at den private samler har styr på svampene. Restauranten skal selv have fornødent svampekendskab, hvis de vil have vilde svampe på menuen. Det samme gælder virksomheder og butikker, indskærper Bente Fabech.

Fødevarestyrelsen regner med at kunne offentliggøre resultaterne fra svampekampagnen i første halvdel af 2011.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078