23948sdkhjf

SKAT havde bødeblokken fremme i Århus

En uanmeldt kontrolaktion mod 22 virksomheder inden for bagere, slagtere, restauranter, cafeer, pizzeriaer, købmænd, grillbarer samt frugt og grønt gav nedslående resultat.
Skattecenter Århus' "Gadeteam" har i samarbejde med Arbejdsdirektoratet, Fødevarekontrollen og Østjyllands Politi gennemført en uanmeldt kontrolaktion mod udvalgte virksomheder i Århus.

Formålet med kontrollen var blandt andet at kontrollere fødevarevirksomheder, brug af sort eller illegal arbejdskraft samt snyd med skatter og afgifter, herunder pantmærkning og punktafgifter.

Fortrak skyndsomt
Der blev besøgt i alt 22 virksomheder inden for brancherne bagere, slagtere, restauranter, cafeer, pizzeriaer, købmænd, kiosker, grillbarer, frugt og grønt samt isenkram.

En person ønskede tilsyneladende ikke at tale med kontrollen, men fortrak skyndsomt ud af pizzeriaet ad bagdøren.
I et tilfælde, hvor personalet ikke ønskede at tale med kontrollen og ved et tidligere kontrolbesøg var stukket af, måtte politiet yde bistand ved kontrolbesøget. 1 person uden arbejdstilladelse blev anholdt.

Spillede kunde
Samme sted forsøgte en medarbejder uden held at spille rollen som kunde ved at stille sig op i køen til kassen med en indkøbskurv. Han var dog allerede forinden blevet spottet af kontrollen i færd med at rydde op i butikken.

Ligeledes blev politiet anmodet om bistand i et tilfælde, hvor kontrollen på forhånd havde mistanke om, at der blev benyttet arbejdskraft uden opholds- og/eller arbejdstilladelse. 1 person uden arbejdstilladelse blev anholdt.

Tankevækkende og nedslående
Samlet set havde kun 6 ud af 22 virksomheder orden i deres forhold.

- Det er både tankevækkende og nedslående, at så mange fortsat ikke kan eller vil drive deres virksomhed på reglementeret vis på trods af tidligere instruktion og vejledning om reglerne. Det koster samfundet mange penge, at vi skal kontrollere de samme virksomheder igen og igen. Men vi vil blive ved, for det er den eneste måde vi kan sikre fair konkurrence for alle de virksomheder, der følger reglerne, siger afdelingsleder i SKAT, Carsten Grøngaard og fortsætter:

- Samarbejdet med de relevante myndigheder vil fortsætte og vi vil intensivere indsatsen overfor disse de virksomheder der ikke vil følge reglerne.

Resultat af kontrolaktionen
Der blev besøgt i alt 22 virksomheder inden for brancherne bagere, slagtere, restauranter, cafeer, pizzeriaer, købmænd, kiosker, grillbarer, frugt og grønt samt isenkram. Der blev kontrolleret 47 personer, og resultatet kan opgøres således:

• 10 personer var familiemedlemmer eller "venner" som "hjalp til".
• 1 person oplyste at have 1. arbejdsdag.
• 3 personer var på dagpenge. Sagerne undersøges nærmere af Arbejdsdirektoratet.
• 9 personer var på kontanthjælp eller andre sociale ydelser. I 3 tilfælde har SKAT mistanke om, at det er personer på kontanthjælp og førtidspension, som reelt driver virksomheden. Sagerne vil blive sendt til nærmere undersøgelse hos de sociale myndigheder.
• 3 virksomheder vil blive nærmere undersøgt for mistanke om sort arbejdskraft
• 2 virksomheder skal umiddelbart pålægges skærpet registrering af ansatte (logbog) medens andre 2 virksomheders registrering af ansatte undersøges nærmere.
• 1 virksomhed blev pålagt at benytte kasseapparat.
• 8 virksomheder havde rod i kasseregnskabet.
• 3 virksomheder vil blive udtaget til nærmere kontrol af regnskabet.
• 9 fødevarevirksomheder var ikke tilmeldt Næringsbasen og drev derfor ikke lovlig virksomhed. Sagerne vil blive overgivet til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
• 1 virksomhed fik indskærpelser fra Fødevarekontrollen.
• 2 virksomheder kan forvente efteropkrævninger og bødeforelæg for manglende betaling af punktafgifter og manglende pantmærkning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078