23948sdkhjf

Arla klar med laktosefri mælk

Laktosefri minimælk er det første produkt i Arlas nye serie af laktosefrie produkter, som er målrettet forbrugere, der ikke tåler mælkens naturlige sukker.
- Vi vil gerne gøre mælk relevant for dem, som i dag vælger mælken fra for at undgå laktose. Derfor introducerer vi nu en laktosefri minimælk drik og senere andre laktosefrie produkter, så denne forbrugergruppe fremover vil være i stand til at nyde mælk og samtidig få alle mælkens værdifulde næringsstoffer, siger Mads Thygesen, kategoriansvarlig for mælk i Arla.

Den nye laktosefri minimælk indeholder de samme næringsstoffer som almindelig minimælk.

Flere efterspørger mælk uden laktose
I Arlas center for forbrugerdialog, Arla Forum, har man gennem flere år oplevet en stigende efterspørgsel efter laktosefrie mælkeprodukter. På ”Arla Forum Bloggen”, hvor Arla Forums leder Tanja Bang Udengaard går i direkte dialog med forbrugerne, er et indlæg om laktosefrie produkter uden sammenligning det emne, som har udløst flest kommentarer på bloggen.

- Det er primært kvinder, der deltager i debatten på min blog. Nogle af dem har fået stillet diagnosen laktoseintolerance hos lægen, andre fravælger mælken fordi de føler, at kroppen reagerer negativt på laktosen, siger Tanja Bang Udengaard.

Patenteret varmebehandlingsteknik
Arla har arbejdet med at bevare smagen af frisk mælk i den laktosefrie minimælk. Den naturlige mælkesmag er bevaret ved hjælp af en ny, patenteret varmebehandlingsteknik.

Arla forventer at lancere en laktosefri yoghurt i begyndelsen af 2011 og senere en laktosefri piskefløde.

Fakta
Laktoseintolerance er et udtryk for, at en person har svært ved at fordøje mælkesukkeret (laktosen) i mælk.

3-6% af danskerne er laktoseintolerante (tal fra Fødevarestyrelsen). Flertallet af dem er mennesker med anden etnisk baggrund end dansk.

De fleste laktoseintolerante tåler 1½-2½ dl mælk ad gangen uden problemer. Det er altså muligt at få mælkens vigtige næringsstoffer, selvom man er laktoseintolerant. Ofte handler det om at finde sin personlige tærskel for, hvor meget man kan tåle.
Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047