23948sdkhjf

Mistanke om salmonella i Teepølser

Teepølser fra Højer Pølser i Sønderjylland kan være en af flere kilder til salmonellaudbruddet, der har smittet 150 forbrugere. Det ærgrer direktøren.
Undersøgelser tyder på, at Teepølser fra Højer Pølser i Sønderjylland kan være en af flere kilder til det alvorlige udbrud af salmonella Typimurium U323, som inden for de seneste måneder har ramt over 150 danskere.

- Jeg vil indrømme, at jeg har ikke sovet godt. Jeg har været inde og kigge på alle mulige sider på internettet, for at se, hvad der stod, og hvilke billeder der var på. Jeg faldt ikke i søvn før henad fire, siger direktør i Højer Pølser Jan Müller til DR SYD.

Tilbagetrækker pølser
Højer Pølser har umiddelbart efter, at virksomheden i fredags modtog vurderingerne fra Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen, taget initiativ til at tilbagetrække de mistænkte varer fra handelen.

Statens Serum Institut understreger, at resultaterne er foreløbige, men at Teepølserne med meget stor sandsynlighed er en af kilderne til det aktuelle salmonellaudbrud.

På den baggrund opfordrer Fødevarestyrelsen forbrugere, der har købt Teepølse fra Højer Pølser, til at kassere dem eller tilbagelevere dem til butikken.

Endnu flere prøver
Under alle omstændigheder vil Højer Pølser nu tage endnu flere prøver af virksomhedens produkter.

- Vi producerer højkvalitetsvarer, og det her er en ekstra smerte for os, selvom det ikke direkte har noget med vores kvalitet at gøre. Vi er en privat virksomhed, og vi tager sådan noget som det her til os, siger Jan Müller til DR SYD.

Den lille Vestsønderjyske fødevarevirksomhed har tredive ansatte og leverer produkter til hele landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094