23948sdkhjf

Marcipangrisen på slankekur

Odense Marcipan har arbejdet målrettet for at finde energibesparelser på marcipanfabrikken, og de første 1,3 millioner kWh er allerede sparet.
Ventilation, dampkedler, trykluft og meget mere har fået et ekstra gennemsyn hos Odense Marcipan.

I foråret gik virksomheden ind i et samarbejde med NRGi Rådgivning, som er en rådgivende ingeniørvirksomhed med speciale i energioptimering.

Afgørende af finde besparelser
− Det har betydet meget, at vi er kommet i gang med en proces med at finde besparelsespotentialer. Vi er ikke nogen særlig stor virksomhed, så derfor er det afgørende, at vi kan trække på NRGi Rådgivning, som ikke laver andet end finde energibesparelser, siger Johnny Engberg, der er fabrikschef hos Odense Marcipan.

Og det har allerede givet pote. På trods af, at der har været en stigning i energipriser, så har Odense Marcipan ikke brugt flere penge på at producere samme mængde produkter i 2010 sammenlignet med 2009. 1,3 millioner kWh er sparet.

Medarbejderne er med
Energibesparelser handler i høj grad om energivaner. Derfor har Odense Marcipan taget medarbejderne med i processen – både for at få ideer og for at debattere, hvordan alle kan hjælpe til.

− Medarbejderne har taget rigtig godt imod det. Vi forsøger at få folk til at tage hjemmevanerne med på job – for eksempel at slukke lyset efter sig. Der er også kommet en masse forslag den anden vej, og det er meget værdifuldt, at der er en god dialog, siger Johnny Engberg.

Ingen udløbsdato
NRGi Rådgivning og Odense Marcipan indgik samarbejdet i marts 2010, og der er ikke nogen udløbsdato for, hvornår det stopper.

− Vi har et rigtig godt samarbejde med Odense Marcipan – for det første er det en fordel for begge parter, at samarbejdet løber over længere tid, på den måde kan vi følge projekterne til dørs og rette til efterhånden. Og Odense Marcipan vil virkelig gerne energioptimering, det giver større resultater i den sidste ende, siger Jesper Bloch-Sørensen, projektleder i NRGi Rådgivning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079