23948sdkhjf

Ny scanner skal opdage muslingeskaller

En række nye innovative fiskeriprojekter støttes af Fødevareministeriet med 19 mio.kr. Det skal ske for at styrke branchens konkurrenceevne.
I forbindelse med ordningen for innovativ forarbejdning af fisk, fiskerivarer og akvakulturprodukter under Fiskeriudviklingsprogrammet har FødevareErhverv netop givet tilsagn til en række nye projekter.

I alt er der givet tilsagn til 13 projekter for et samlet beløb på knap 19 millioner kroner.

Innovation er en nøgle
Projekterne er meget varierede og har mange indsatsområder. Der investeres blandt andet i ny røntgenscanningsmetode for muslinger for at undgå skaldele i varen, økologiske nicheprodukter i ny type indpakning, ny skære/sliceteknik, der giver mulighed for en mere indbydende præsentation af produktet, samt maskiner til forarbejdning af linemuslinger, som kræver følsom håndtering.

- Innovation er en nøgle til at udvikle fiskebranchen og sikre virksomhedernes konkurrenceevne på langt sigt - og dermed Danmarks position som en af verdens førende eksportører af fisk og fiskeprodukter. Idérigheden vidner om, at fiskebranchen er god til tage hånd om de udfordringer sektoren står overfor i dag, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Endnu en ansøgningsrunde
I forbindelse med vurderingen af de enkelte projekter har FødevareErhverv benyttet sig af muligheden for at anvende ekspertise fra branchen.

Det forventes, at der vil komme endnu en ansøgningsrunde for ordningen. En ansøgningsfrist vil blive udmeldt på FødevareErhvervs hjemmeside senest fire uger før fristen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079