23948sdkhjf

Ulovligt salg af fisk fra kolonihavehus

Søndag blev 107 kg uidentificerbare fiskevarer opdaget i et kolonihavehus ved Hirtshals. Ejeren kørte også rundt med 26 kg fisk i bilen og havde opstillet en gruekedel til at koge krabbekløer i.
Efter flere tip lykkedes det søndag den 12. september et par fiskerikontrollører at tage en mand på fersk gerning med leverance af fisk netop afhentet på Hirtshals Havn fra et erhvervsfiskefartøj.

I hans bil var der 26 kg fisk opbevaret under ikke-godkendte hygiejniske forhold. Fiskeridirektoratet havde formodning om, at manden drev uautoriseret fødevarevirksomhed i et kolonihavehus.

Kogning af krabbeklør
Fiskerikontrollørerne observerede søndag aften omtalte mands færden på Hirtshals Havn og fulgte efter ham til kolonihavehuset på Blommevej. I første omgang nægtede manden at samarbejde, så hans identitet blev kontrolleret hos Nordjyllands politi, som kunne oplyse, at manden havde fået frakendt kørekortet. Derfor mødte politiet også frem.

Fiskerikontrollørerne fik adgang til to skure. I det ene skur var der en gruekedel til kogning af krabbeklør og et par hjemmelavede borde. Hygiejnen var absolut ikke i orden. Uden for skurene var der et stort langt bord, hvor fiskevarer tilsyneladende blev fileteret.

Frisk fisk i bilen
I skurret fandt fiskerikontrollørerne en stor kummefryser fyldt med diverse fiskevarer. Derudover havde manden også frisk fisk i bilen. Tilsammen var der tale om 107 kg fiskevarer. Ingen af poserne var på nogen måde mærket med oplysninger om oprindelse, forarbejdning eller dato.

Anmeldte kan forvente, at man fra Fiskeridirektoratets afdeling i Frederikshavn anmoder politiet om at rejse sag med krav om bøde på ca. 10.000 kr. Fiskeridirektoratet samarbejder med Fødevarestyrelsens rejsehold, som observationerne er videresendt til, og som vil overveje, hvorvidt man også derfra skal gå ind i sagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11