23948sdkhjf

Bagere tilbyder indkøbssamarbejde

Bavinchi og KonditorBager udvider samarbejdet med leverandøren L.C. Lauritzen ved at rykke i fælles lokaler. De nye partnere tilbyder alle bagere og konditorer at blive en del af et indkøbssamarbejde.
Bavinchi og KonditorBager slår administrationen sammen og opretter samtidig et kapitalselskab, der skal drive den ene kæde videre som en kapitalkæde.

Læs mere om fusionen .

Ligesom andre kæder og indkøbssamarbejder, vil Bavinchi og KonditorBager drage nytte af fælles indkøb og markedsføring.

- Derfor vil man nu, fra den nye sammenslutnings side tilbyde alle bagere og konditorer, at blive en del af et indkøbssamarbejde. Også her ser vi gerne en stor sammenslutning på tværs af alle grupperinger i branchen. I indkøbssamarbejdet åbner man op for at alle kan høste af de fordele, vi har som kæder. Herunder selvfølgelig fælles indkøb, men også samtidig få information fra kædeadministrationen om nyheder, nye tiltag og så videre, siger Morten Lapholm, nuværende kædechef i Bavinchi og kommende direktør for de to bagerkæder.

Ingen vækstplan
Der ligger ingen stor forkromet vækstplan for den nye sammenslutning. I stedet ønsker man bæredygtige medlemmer frem for volumen.

- Vi kender branchen så godt, at det ikke giver mening at sige, at vi vil have to, ti eller tyve nye medlemmer af de to kæder inden for det næste år. I stedet vil vi arbejde på, at de medlemmer vi har, bliver nogle bundsolide forretninger med en rigtig god bundlinje, siger Erik Thuesen.

Fokus på indtjening
Han suppleres af Morten Lapholm.

- Det gælder, sammen med alle vores medlemmer, om at vi sætter endnu mere fokus på indtjening. Jeg mener at fokus på salg og mersalg i bagerierne generelt er alt for ringe. Hvis der var lige så stor interesse på salg, som på hvad råvarerne koster, ville forretningen uden tvivl tjene mere, siger han.

Styrker samarbejdet
Med fusionen er det også besluttet, at de to kæder styrker deres samarbejde med L.C. Lauritzen, der for øjeblikket leverer til de to kæder.

- Med samarbejdet forventer vi, at kunne styrke vore medlemmer og sammenslutningen ved at fremstå som en stærk enhed, hvor man ved, hvad man får, hvis man melder sig ind, siger Morten Lapholm.

Det bliver også hos L.C. Lauritzen, at den nye kæde skal flytte ind senest 1. januar næste år. Her står 250 nybyggede kvadratmeter klar til kædens ansatte.

Samtidig regner man med at opnå en besparelse på 1/3 af samlede løn og administrationsomkostninger i forhold til nu.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078