23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Parcelhus med levende ål i kælderen

I alt 175 kilo levende ål fordelt i et stort kar i haven og et brusende betonbassin i kælderen åbenbarede sig for Fødevarekontrollens Rejsehold i sidste uge.

Fødevarekontrollen afslørede ulovligt salg af ål, da tilsynsførende i sidste uge kom på kontrolbesøg i et privat parcelhus i Nordjylland.

Fiskeren fragtede ålene hjem til adressen, hvorfra han solgte dem levende.

Tip til Fødevarekontrollen

I Vestjylland fandt Fødevarekontrollens Rejsehold sammen med Skat et skilt, der reklamerede for ål. Her var der tale om en fritidsfisker, der fangede og solgte ålene ulovligt fra sin bopæl. De 30 kilo frosne ål, som lå i hans fryser, fik han lov til at beholde til privat forbrug.

Både i Nordjylland og Vestjylland fandt kontrollen sted på baggrund af tip til Fødevarekontrollen.

Nødvendige tilladelser

Begge fiskere kan nu se frem til bøder for manglende autorisation og manglende egenkontrol. Desuden afventer sanktioner fra Fiskeridirektoratet.

For at en fisker lovligt kan sælge eller levere fisk, herunder ål, til efterårets ålegilder, skal han have de nødvendige tilladelser fra både Fødevarestyrelsen og Fiskeridirektoratet.

Kræver autorisation

Loven siger, at sælger man fisk fra en adresse, er man fiskehandler, medmindre man sælger fisk fra et dambrug på adressen. I så fald er man primærproducent.

Salg af flåede fisk til restauranter og private kræver autorisation hos fødevareregionen, uanset om salget foregår fra fiskerbåden eller fra en adresse på land.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.159