Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Antallet er fordoblet på godt to år

Original Coffee-kaffebaren i Bredgade i København får æren af at blive spisested nummer 2.000, der kan smykke sig med Det Økologiske Spisemærke.

Kaffekæden er blot én blandt stadig flere restauranter, cafeer og hoteller, der på det seneste er hoppet med på den økologiske bølge, oplyser Fødevarestyrelsen.

- Vi har altid forsøgt at tænke miljøet ind i vores hverdag og sortiment. Derfor har vi også længe haft fokus på økologiske produkter og for eksempel altid brugt mælk fra det økologiske mejeri Naturmælk. Det er vigtigt for os, at vi er med til at skubbe på for et bedre miljø og øget dyrevelfærd, så vi også fremover kan servere nogle rene produkter for vores gæster, siger Jonas Skovsted-Overgaard, direktør i Original Coffee, i en pressemeddelelse.

Mindst 30 procent økologi

Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af spisestedets indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Spisemærket findes i tre kategorier: Bronzemærket viser, at spisestedet er 30-60 procent økologisk, sølvmærket er 60-90 procent., og et guldmærke viser, at man går all in og serverer mellem 90 og 100 procent økologi.

- Det Økologiske Spisemærke er et godt eksempel på, hvordan den offentlige sektor kan have en positiv, afsmittende virkning på de private spisesteder. De første par år uddelte vi primært økologiske spisemærker til offentlige køkkener, men på det seneste er de privatejede spisesteder virkelig kommet godt med. Det er godt i tråd med forbrugernes stigende efterspørgsel på økologi, når de spiser ude, siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen.

Spisemærke nummer 2.000 bliver fejret på fødevaremessen Bite Copenhagen, der holdes 24.-25. august i Forum i København..


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Nyhedsbrev

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

Hakkekød trækkes tilbage

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Fødevarestyrelsen: Danske spædbørn går fri af fransk salmonellaskandale

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Rørvig Dessert har brug for mere plads

- Vi er under pres, fastslår indehaver Morten Weidemann

Sall Whisky Distillery tager form

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-platforme

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Temadag: Ensartet affaldssortering med fokus på plast input fra hele værdikæden

Hvordan sikrer du et bedre match i din rekruttering?

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye pro...

En helt almindelig dag i vores udlejningsafdeling…

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA frekvensomformere hos ZF Danmark

Optimering af Sandpiper Membranpumper

Send til en kollega

0.326