23948sdkhjf

Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Antallet er fordoblet på godt to år
Original Coffee-kaffebaren i Bredgade i København får æren af at blive spisested nummer 2.000, der kan smykke sig med Det Økologiske Spisemærke.

Kaffekæden er blot én blandt stadig flere restauranter, cafeer og hoteller, der på det seneste er hoppet med på den økologiske bølge, oplyser Fødevarestyrelsen.

- Vi har altid forsøgt at tænke miljøet ind i vores hverdag og sortiment. Derfor har vi også længe haft fokus på økologiske produkter og for eksempel altid brugt mælk fra det økologiske mejeri Naturmælk. Det er vigtigt for os, at vi er med til at skubbe på for et bedre miljø og øget dyrevelfærd, så vi også fremover kan servere nogle rene produkter for vores gæster, siger Jonas Skovsted-Overgaard, direktør i Original Coffee, i en pressemeddelelse.

Mindst 30 procent økologi

Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af spisestedets indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Spisemærket findes i tre kategorier: Bronzemærket viser, at spisestedet er 30-60 procent økologisk, sølvmærket er 60-90 procent., og et guldmærke viser, at man går all in og serverer mellem 90 og 100 procent økologi.

- Det Økologiske Spisemærke er et godt eksempel på, hvordan den offentlige sektor kan have en positiv, afsmittende virkning på de private spisesteder. De første par år uddelte vi primært økologiske spisemærker til offentlige køkkener, men på det seneste er de privatejede spisesteder virkelig kommet godt med. Det er godt i tråd med forbrugernes stigende efterspørgsel på økologi, når de spiser ude, siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen.

Spisemærke nummer 2.000 bliver fejret på fødevaremessen Bite Copenhagen, der holdes 24.-25. august i Forum i København..

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093