23948sdkhjf

Forskere vil undersøge 50 ”restaurant-planter”

Det er blevet populært for danske restauranter at samle planter og urter i naturen til at give madlavningen et ekstra twist. Men er sikkerheden nu også i orden?

DTU Fødevareinstituttet har sat sig for at undersøge 50 planter, skriver Ingeniøren.

- Man får løbende større viden om planternes naturlige toxiner, så det er svært for virksomhederne at vide alt. Oveni er der kommet rigtig stor interesse for at bruge blomster til pynt og bruge planter fra naturen. Vi er ligesom kommet tilbage til, at vi samler ind i naturen, siger Lulu Krüger, miljøkemiker i Fødevarestyrelsens afdeling for kemi og fødevarekvalitet, til Ingeniøren.

Undersøgelsen kommer til at foregå som et litteraturstudie hvor DTU undersøger hvad der tidligere har været skrevet om de forskellige planter og samler det til en samlet vurdering.

Originalartikel: https://ing.dk/artikel/50-vilde-danske-mad-planter-skal-risikovurderes-200791?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078