23948sdkhjf

Danske fiskere har kurs mod rekordindtjening

2017 er begyndt særdeles lovende for især industrifiskerne
Danske fiskere har kurs mod rekordindtjening. Et fantastisk 2016 ser således ud til at blive overgået af et endnu bedre 2017.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

- I 2016 havde vi den bedste indtjening i mange år, og det virker realistisk, at erhvervet kan forbedre indtjeningen med yderligere otte-ti procent i år, siger Svend-Erik Andersen, formand i Danmarks Fiskeriforening, til Finans.

Særkørsler fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsens databaser viser, at danske fiskere i årets første fem måneder har landet 449.000 ton fisk. Det er dobbelt så mange som i samme periode i 2016.

Bag denne fremgang ligger en eksplosiv vækst i fangsterne af såkaldte industrifisk som tobis, der anvendes til fiskemel og fiskeolie.

Men det findes der en naturlig forklaring på, pointerer Svend-Erik Andersen.

- Desværre ligger der en dårlig historie bag, for tobisfiskeriet i 2016 var nærmest ikke-eksisterende. Så den væsentligste årsag er, at vi målt i ton går fra næsten nul fiskeri til rekordfiskeri, siger han til Ritzau.

Venter på brislingkvote

For at den positive udvikling kan fortsætte, kræver det ifølge fiskeriformanden først og fremmest, at der bliver fastsat en kvote på brisling.

- Der skulle have været en kvote fra 1. juli, men den er ikke kommet igennem kommissionen og ministerrådet (i EU, red.) endnu. Det er det, industrifiskerne venter på, siger Svend-Erik Andersen.

Også Esben Sverdrup-Jensen, direktør i Danmarks Pelagiske Producentorganisation, som varetager de store industrifiskeres interesser, ser lyst på 2017.

- 2017 er begyndt særdeles lovende for industrifiskerne, som har haft historisk store fangster af tobis, siger han til Finans.

- I den del af fiskeriet bliver der tjent penge på alle niveauer lige nu, og der er ingen tvivl om, at indtjeningen her bliver højere end i 2016.

Fiskeriformand Svend-Erik Andersen glæder sig desuden over, at fiskernes fremgang smitter af i mange havnebyer.

- Det er længe siden, der har været så mange nybygningsprojekter i gang. Der er også sat gang i flere ombygninger og renoveringer, siger han til Finans.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094