Mejeribranchen har knækket kurven

| Af redaktionen/lda | Tip redaktionen om en historie

Succes med kampagne for flere mejeriingeniører - nu strømmer de unge ind på studiet og ud til mejeribranchen

- Man kan vel godt tillade sig at kalde det en succeshistorie. Vi havde et mål om at få fordoblet antallet af nye mejeriingeniører, og det ser nu ud til at være lykkedes i løbet af ganske få år.

Sådan siger sekretariatsleder Anne-Sofi Christiansen fra 'Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen', som er godt tilfreds med de seneste prognoser over antallet af mejeriingeniører. I de kommende år dimitterer mindst 20-30 om året fra Københavns Universitet. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

For få år siden var antallet helt nede på 10 om året. Og det var for alt lidt for i forhold til behovet på de danske mejerier og andre virksomheder med tilknytning til branchen, som sammenlagt havde brug for mindst 25 om året.

Ikke de rette associationer
Derfor dannede virksomhederne i 2012 'Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen' med det formål at få flere unge til at vælge studiet. Gruppen tæller blandt andet virksomheder som Arla, Chr. Hansen, DuPont, GEA, Novo Nordisk m.fl.

- Vi stod med det paradoks, at vi havde en uddannelse, som gav adgang til en masse spændende jobs i store, internationale virksomheder. Men de unge havde bare ikke fået øje på den. Når de hørte ordet 'mejeriingeniør', tænkte de typisk på mænd i kitler med hvide huer og skægbind, og det var ikke just tillokkende for den aldersgruppe, siger Anne-Sofi Christensen.

Det personlige møde er en øjenåbner
For at gøre uddannelsen mere kendt og give de unge et realistisk billede af mejeriingeniørernes karrieremuligheder, iværksatte Industrigruppen en informationskampagne i samarbejde med Københavns Universitet. Et centralt element i kampagnen har været 20-30 'ambassadører' - studerende og mejeriingeniører i job - som ved forskellige arrangementer har fortalt om deres egne erfaringer.

- Det personlige møde og mund-til-mund fortællingen har en virkelig stor effekt. Det er en øjenåbner for mange unge. Pludselig bliver det meget konkret, hvad uddannelsen går ud på, og hvilke muligheder faget rummer for de færdiguddannede. Lige fra produktudviklere i mejeribranchen til karrierestillinger i en internationale medicinalvirksomheder - for blot at nævne et par eksempler, siger Anne-Sofi Christiansen.

Skal bruge endnu flere
Selvom målet med 25 nye mejeriingeniører om året er nået, har 'Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen' ikke tænkt sig at hvile på laurbærerne. Kampagnen fortsætter, og gruppen har for nylig hævet sin målsætning til 30-35 nye mejeriingeniører om året.

- Vores prognoser viser, at der er behov for øge tilgangen. Der er stigende efterspørgsel på mejeriingeniører i mange brancher samtidig med, at en relativ stor andel af faggruppen i de kommende år vil forlade arbejdsmarkedet, siger Anne-Sofi Christiansen og fortsætter:

- Men vi er optimistiske. Vi ved efterhånden, hvad der skal til, og som noget nyt er universitetet begyndt at promovere uddannelsen ude på gymnasierne. Det kommer helt sikkert til at slå igennem i de kommende år.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

2017 blev et år med modvind

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyhedsbrev

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Street food klar i Fredericia

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Er du førerhund eller hundefører?

Lead Auditor Miljø (version 2015)

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Send til en kollega

0.191