Måling: Mange klar til at betale mere for OK-fødevarer

| Af redaktionen/lda | Tip redaktionen om en historie

Der skal være ordnede forhold på de virksomheder, der producerer den mad, vi spiser. Det er holdningen blandt mange danskere.

I en ny, repræsentativ undersøgelse siger 54,5 procent, at de gerne vil betale mere for fødevarer, hvis de er produceret på en virksomhed med overenskomst. Det skriver Avisen.dk.

25,8 procent har svaret nej, mens de resterende har svaret ’ved ikke’ eller ikke ønsket at svare. Men flertallet siger altså ’ja tak’ ifølge undersøgelsen, som Danmarks Statistik har lavet blandt 1.106 danskere for Fødevareforbundet NNF.

- Det er jo positivt. Det viser, at danskerne mener, at der skal være ordnede forhold. Så må vi bare opfordre til, at man også omsætter ord til handling, siger Jim Jensen til Avisen.dk.

Han er næstformand i NNF, der organiserer slagtere, mejeriarbejdere og andre i fødevareindustrien.

Man kan dog ikke regne med, at danskernes handlinger nødvendigvis følger deres gode intentioner. Det forklarer Kirsten Dinesen, der er direktør i PR-virksomheden Frontpage, specialist i branding og forfatter til bogen 'Forbrugeren i førersædet'.

- Der er stor forskel på, hvordan vi svarer med hjertet, og hvordan vores hånd bevæger sig i en køledisk. De mennesker, der synes, det er fornuftigt, at vi har overenskomster på arbejdsmarkedet, de vil naturligvis svare ja til det. Men jeg tror ikke, det afspejler et bevidst valg, når du står nede i køledisken og leder efter 500 gram oksekød, siger hun til Avisen.dk.

I NNF tager man heller ikke undersøgelsen som udtryk for, at forbrugerne forholder sig aktivt til, om der er overenskomst på den virksomhed, der har produceret det mad, de putter ned i indkøbskurven.

- Jeg tror mere, det handler om, at danskerne er klar over, at hvis der ikke er overenskomster, så vil vi som samfund komme til at se helt anderledes ud. Vi ser eksempelvis 'working poor' i Tyskland, hvor folk ikke kan leve af det de tjener, selvom de arbejder fuld tid. Det vil jeg gerne tro på, at danskerne siger nej tak til det, siger Jim Jensen til Avisen.dk.

Han vil gerne gøre det lettere for danskerne at omsætte den holdning til handling.

- Vi har ingen mærkningsordning for ordnede forhold, så forbrugeren er efterladt i blinde. Derfor synes vi, de skal vende pakken om og se, om der er et DK-mærke bag på pakken, siger han til Avisen.dk.

Hvis maden er produceret i Danmark, kan man stort set være sikker på, at der også er en overenskomst på den virksomhed, der har fremstillet varen, fortæller han.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Michael Laudrups vinbiks øger resultat trods tab på kunder

Lokale varer: Bagere får nye muligheder

Nyt samarbejde skal vinde forbrugernes gunst

Dansk chokolade kåret til verdens bedste

1

Centralkøkken bruger 280.000 kroner på ny kæmpegryde

Leder efter madleverandør til 1.200 gymnasieelever

Kunstner bliver restauratør igen

Nu skal landets bedste take away-restaurant kåres

Nyt rådhuskøkken: Kontrasten er slående

Midtjylland skriger på folk til restaurationsbranchen

Forskere vil bruge græs til menneskemad

225 Arla-ansatte er blevet madambassadører

Kontrolfolk har nu et skarpt øje på oregano

Hjælp på vej: Flere bliver uddannet kok

Mille Food tæt på kæmpe-investering

Sticks'n'Sushi nærmer sig halv milliard i omsætning

Gør klar til fem nye restauranter

Test afslører store mængder visne blade fra træer i oregano

Slagteriarbejdere er i gang igen

Skrantende iværksætterselskaber giver staten millionregning

Ugens grin: Konstruktiv lønforhandling

Nordmænd overtager det meste af Geia Food

Den daglige ledelse har også købt en større bid

FødevareBanken på charmeoffensiv

En nybygget rejefabrik står snart til søs

Nyt fra bestyrelseslokaler og direktionsgange

Fynbo Foods vokser voldsomt i Japan

Tur med kronsprinsparret skal være med til at sætte ekstra fart på

52 Danish Crown-medarbejdere nedlægger arbejdet

Salat får folk til at kaste op

Sanovo skal banke hul i japanske æg

Nyt skattetjek af små og mellemstore virksomheder

DTU sætter sig helt sikkert på fødevarepris

Eksport: Oksekød og ingredienser kan blive stort i Japan

Virksomheder får mange flere påbud om ligestilling

Fiskedirektør har kronprinsen som rejsemakker i Japan

73.000 arbejdsulykker ikke anmeldt af arbejdsgiverne

Lokale fødevarer i nyt udstillingsvindue

Leverandørskifte styrker fynsk identitet

Viborg Streetfood satser på musik

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Sådan beskytter du dine produkter mod fugtskader

Cylindre i rustfrit stål (316L), der er i overensstemmelse med ISO 15552

PALOMAT® styrker salgsteamet

GTS udvikler rådgivningsmarked for private konsulenter

Bliv klogere på udfordringerne ved IoT system tests på EOT

Hvad er Functional Safety

KTR ROTEX® koblinger

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

Eurofins tilbyder analyser af tørrede krydderier

Mød Larko Magnet på Elmia Subcontractor

Oplev fremtiden på EOT - Electronics of Tomorrow

Forurenet PUR Skum

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fuldautomatisk 3D scanning skabte stor interesse på hi 2017

Bæredygtige farver

Pressemeddelelse

Et godt år for metal- og maskinproducenterne

Manuel Changeover Switch fra Socomec

Udsigten til en protektionistisk politik bekymrer den amerikanske bilbranch...

DENIOS - Opbevaring af Trykflasker!

Euro Poultrys inspiration til menuskaberen

Nye gratis versioner af Munters PsychroApp™ og ProApp Datacom™

Webinar om målsætning på CAD data

Send til en kollega

0.229