Måling: Mange klar til at betale mere for OK-fødevarer

| Af redaktionen/lda | Tip redaktionen om en historie

Der skal være ordnede forhold på de virksomheder, der producerer den mad, vi spiser. Det er holdningen blandt mange danskere.

I en ny, repræsentativ undersøgelse siger 54,5 procent, at de gerne vil betale mere for fødevarer, hvis de er produceret på en virksomhed med overenskomst. Det skriver Avisen.dk.

25,8 procent har svaret nej, mens de resterende har svaret ’ved ikke’ eller ikke ønsket at svare. Men flertallet siger altså ’ja tak’ ifølge undersøgelsen, som Danmarks Statistik har lavet blandt 1.106 danskere for Fødevareforbundet NNF.

- Det er jo positivt. Det viser, at danskerne mener, at der skal være ordnede forhold. Så må vi bare opfordre til, at man også omsætter ord til handling, siger Jim Jensen til Avisen.dk.

Han er næstformand i NNF, der organiserer slagtere, mejeriarbejdere og andre i fødevareindustrien.

Man kan dog ikke regne med, at danskernes handlinger nødvendigvis følger deres gode intentioner. Det forklarer Kirsten Dinesen, der er direktør i PR-virksomheden Frontpage, specialist i branding og forfatter til bogen 'Forbrugeren i førersædet'.

- Der er stor forskel på, hvordan vi svarer med hjertet, og hvordan vores hånd bevæger sig i en køledisk. De mennesker, der synes, det er fornuftigt, at vi har overenskomster på arbejdsmarkedet, de vil naturligvis svare ja til det. Men jeg tror ikke, det afspejler et bevidst valg, når du står nede i køledisken og leder efter 500 gram oksekød, siger hun til Avisen.dk.

I NNF tager man heller ikke undersøgelsen som udtryk for, at forbrugerne forholder sig aktivt til, om der er overenskomst på den virksomhed, der har produceret det mad, de putter ned i indkøbskurven.

- Jeg tror mere, det handler om, at danskerne er klar over, at hvis der ikke er overenskomster, så vil vi som samfund komme til at se helt anderledes ud. Vi ser eksempelvis 'working poor' i Tyskland, hvor folk ikke kan leve af det de tjener, selvom de arbejder fuld tid. Det vil jeg gerne tro på, at danskerne siger nej tak til det, siger Jim Jensen til Avisen.dk.

Han vil gerne gøre det lettere for danskerne at omsætte den holdning til handling.

- Vi har ingen mærkningsordning for ordnede forhold, så forbrugeren er efterladt i blinde. Derfor synes vi, de skal vende pakken om og se, om der er et DK-mærke bag på pakken, siger han til Avisen.dk.

Hvis maden er produceret i Danmark, kan man stort set være sikker på, at der også er en overenskomst på den virksomhed, der har fremstillet varen, fortæller han.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

2017 blev et år med modvind

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyhedsbrev

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Orkla køber egne aktier tilbage

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Street food klar i Fredericia

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Er du førerhund eller hundefører?

Lead Auditor Miljø (version 2015)

Statistical Process Control (SPC)

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Send til en kollega

0.168