23948sdkhjf

Afgift på kaffe og te kan forsvinde

Regeringen overvejer at fjerne afgifter, der kritiseres for at give bøvl
Der skal ryddes ud i virvaret af afgifter, lyder et erklæret mål for regeringen. Nogle af de afgifter, det kan komme på tale at skrotte, er afgifterne på kaffe og te.

Det fremgår ifølge dagbladet Børsen af en foreløbig analyse fra et saneringsudvalg, skatteminister Karsten Lauritzen (V) nedsatte sidste år. Udvalget skal hjælpe politikerne med at rydde op i de mange afgifter, der ud over kaffe og te blandt andet er pålagt sukker, is og nødder.

Afgifterne får kritik for at give administrativt bøvl for virksomhederne. Hos A.C. Perchs Thehandel bruger man "enorme mængder af tid" på afgifterne, siger indehaver Christian Hincheldey til Børsen:

- De mandetimer kunne vi bruge på alt muligt andet, der kunne hjælpe vores virksomhed. Og når man så hører, at staten ikke får så meget ud af de her afgifter, så er det jo dobbelt så ærgerligt.

Hvis teafgiften bliver sløjfet, vil tehandlerne få en afgiftslettelse på 7,33 kroner per kilo. Kaffeafgiften er 8,09 kroner per kilo.

Hvis afgifterne fjernes eller sættes ned, vil det ifølge De Samvirkende Købmænd komme forbrugerne til gavn. Vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen henviser over for Børsen til erfaringerne fra, da sodavandsafgiften blev nedsat.

- Jo højere afgifterne er, desto mere vil det påvirke prisen, siger han.

Skal afgiften på både te og kaffe fjernes, vil det koste 288 millioner kroner. 280 millioner kroner på kaffe og 8 millioner kroner på te.

Både Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og SF er ifølge Børsen klar til at afskaffe begge afgifter.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, understreger, at partiet gerne vil nogle af afgifterne til livs. Men hun vil ikke kommentere de konkrete forslag endnu, skriver Børsen.

Avisen har heller ikke kunnet få en kommentar fra Socialdemokratiet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125