Forurenede æg kan være spist i danske kantiner og caféer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fødevarestyrelsen kan ikke udelukke, at der er flere forurenede æg i omløb på det danske marked

Der kan være flere æg på det danske marked, som er forurenet med et giftigt insektmiddel, der spiller hovedrollen i en europæisk fødevareskandale.

Det oplyser Fødevarestyrelsen, efter at der torsdag er sporet 20 ton forurenede æg til Danæg i Christiansfeld.

- Det er en sag, der hele tiden udvikler sig, og efterforskningen foregår i hele Europa. Jeg kan ikke garantere, at der ikke vil dukke nye produkter op på det danske marked, siger Nikolas Hove, Beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

- Men der er jo meget strenge krav til sporbarhed, så vi ved hver gang, hvad det er for nogle produkter, tilføjer han.

Nikolas Hoves råd til de danske forbrugere, der ikke har lyst til få en gang insektmiddel med i pandekagedejen eller morgenægget, lyder, at man skal gå efter friske danske æg.

- Og hvis du er i en kantine, så spørg, om de har informationer om. at æggene i maden er tilbagekaldt, siger han.

- Der er stadig 80 procent af de æg, der er fra for eksempel Holland, der ikke er noget galt med. Hvor farmene ikke er blokeret. Så der skulle stadig være gode æg på markedet, tilføjer han.

Millioner af æg er de seneste uger blevet trukket tilbage fra butikshylder i blandt andet Holland, Tyskland, Belgien og Sverige.

De stammer fra producenter i Holland og Belgien, der har sprøjtet mod lus og mider hos høns med et middel, der indeholdt giftstoffet fipronil, selv om det er ulovligt.

Indtil EU's fødevaredetektiver fik sporet 20 ton forurenede æg til Danæg, blev de kogte og pillede æg i juli solgt i fire kilos spande til især kantiner og andre professionelle køkkener.

De bliver tilbagekaldt, men kan altså allerede være spist. De forurenede æg er ulovlige at sælge, men da mængden af giftstoffet er begrænset, er de ikke decideret farlige at spise, fortæller Nikolas Hove.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Nyhedsbrev

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Arla øgede salget med milliarder i 2017

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Vi hjælper dig i mål ved jeres næste messedeltagelse - kontakt Expression ApS på 61653597

B&R præsenterer fleksibelt transportsystem på Hannover Messe

Ajcon bygger nyt frostlager i Esbjerg

Dit udlandsstudie er ikke nødvendigvis en smutvej ind på arbejdsmarkedet

Det ikke kun på land vi støber wiresko…

Stål eller Polycarbonat? Hvad ville du vælge?

Send til en kollega

0.237