23948sdkhjf

Forurenede æg kan være spist i danske kantiner og caféer

Fødevarestyrelsen kan ikke udelukke, at der er flere forurenede æg i omløb på det danske marked
Der kan være flere æg på det danske marked, som er forurenet med et giftigt insektmiddel, der spiller hovedrollen i en europæisk fødevareskandale.

Det oplyser Fødevarestyrelsen, efter at der torsdag er sporet 20 ton forurenede æg til Danæg i Christiansfeld.

- Det er en sag, der hele tiden udvikler sig, og efterforskningen foregår i hele Europa. Jeg kan ikke garantere, at der ikke vil dukke nye produkter op på det danske marked, siger Nikolas Hove, Beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

- Men der er jo meget strenge krav til sporbarhed, så vi ved hver gang, hvad det er for nogle produkter, tilføjer han.

Nikolas Hoves råd til de danske forbrugere, der ikke har lyst til få en gang insektmiddel med i pandekagedejen eller morgenægget, lyder, at man skal gå efter friske danske æg.

- Og hvis du er i en kantine, så spørg, om de har informationer om. at æggene i maden er tilbagekaldt, siger han.

- Der er stadig 80 procent af de æg, der er fra for eksempel Holland, der ikke er noget galt med. Hvor farmene ikke er blokeret. Så der skulle stadig være gode æg på markedet, tilføjer han.

Millioner af æg er de seneste uger blevet trukket tilbage fra butikshylder i blandt andet Holland, Tyskland, Belgien og Sverige.

De stammer fra producenter i Holland og Belgien, der har sprøjtet mod lus og mider hos høns med et middel, der indeholdt giftstoffet fipronil, selv om det er ulovligt.

Indtil EU's fødevaredetektiver fik sporet 20 ton forurenede æg til Danæg, blev de kogte og pillede æg i juli solgt i fire kilos spande til især kantiner og andre professionelle køkkener.

De bliver tilbagekaldt, men kan altså allerede være spist. De forurenede æg er ulovlige at sælge, men da mængden af giftstoffet er begrænset, er de ikke decideret farlige at spise, fortæller Nikolas Hove.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094