23948sdkhjf

Arla først med bæredygtige mælkekartoner

Som det første danske mejeriselskab leverer Arla mælk i kartoner, som bærer det internationalt anerkendte bæredygtighedsmærke FSC.
Fra midt i november vil flere typer Arla mælk bære FSC-mærket, som er forbrugernes garanti for, at træet stammer fra bæredygtig produktion af træfiber til emballage.

- Vores forbrugere forventer af os, at vi arbejder med bæredygtighed og socialt ansvar. Derfor har vi nu taget initiativ til FSC-certificeringen. Vi bakker fuldt op om mærket og glæder os over, at forbrugerne fremover får nemmere ved at vælge bæredygtige mejeriprodukter, siger Mads Thygesen, kategoriansvarlig for mælk i Arla Foods.

FSC-certificeringen er endnu et skridt på Arlas vej mod mere miljøvenlige emballager. Siden begyndelsen af 2009 er der opnået markante CO2 besparelser ved at skifte til en tyndere papkvalitet i bl.a. mælkekartoner. Samtidig fremstilles kartonerne under lavere miljøbelastning ved at undlade at blege det inderste lag pap i kartonerne.

Flere vil lære mærket af kende
I dag er FSC-mærket kendt af næsten en tredjedel af danskerne ifølge en repræsentativ undersøgelse, som FDB Analyse gennemførte tidligere i år. Men når Arla fremover hver uge sætter 3,4 mio. FSC-mærkede mælkekartoner på hylderne i danske butikker, vil endnu flere danskere blive bevidste om mærket, vurderer Mads Thygesen.

- Vi tror på, at kendskabet til FSC-mærket vil blive markant større, efterhånden som det bruges på dagligvarer som mælk og mejeriprodukter og ikke udelukkende på havemøbler, trægulve mm., siger han.

Udvider brugen
Arla vil løbende udvide brugen af FSC-certificerede emballager til sine øvrige mælkeserier og til produkter som yoghurt og fløde.

Det vil ske i takt med, at emballageproducenterne kan garantere 100 procent leveringssikkerhed af bæredygtige materialer til de Arla-serier, som har FSC-mærket påtrykt.
Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11