23948sdkhjf

Danske fødevarer rykker længere ud i verden

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Eksporten fra danske fødevareproducenter er blevet mere global. Afsætningen i Europa har stået stille, mens salget til Asien er steget med 58 procent.

Eksporten af danske fødevarer rykker længere væk, skriver Finans.

Flere og flere virksomheder søger mod fjerne markeder, hvor der er økonomisk vækst. Nærmarkederne er dog fortsat de vigtigste aftagerlande, men især landene i Asien rykker frem som vigtige markeder. I fremtiden kan Afrika blive vigtig for den danske eksport af fødevarer.

- Eksporten bliver mere global. Usikkerhed og lavvækst i en række vestlige lande betyder, at virksomheder i fødevaresektoren i stigende grad har orienteret sig mod andre geografiske markeder for at få vækst i afsætningen, siger Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer.

Ifølge organisationen er værdien af den danske eksport fra fødevareklyngen på 152 mia. kr.

I 2008 gik næsten tre fjerdedele af eksporten til landene i Europa, men otte år senere er der sket en væsentlig forskydning. I 2016 er Europas andel faldet til to tredjedele, mens Asien tegner sig for 20 procent af eksporten. Eksporten til europæiske markeder er ganske enkelt stagneret, mens den til andre dele af verden er vokset med 58 procent siden 2008.

- Danske fødevarevirksomheder har været rigtigt gode til at komme ud på svært tilgængelige markeder. Det giver en forøget risiko, men det har været nødvendigt for at skabe vækst, siger Leif Nielsen til Finans.

En af højdespringerne som eksportmarked er Kina, som nu er det fjerdestørste marked for danske fødevarer. I 2008 var landet ikke med i top 10.

- I de fleste lande foretrækker forbrugerne de lokale produkter. I Kina er det omvendt, for kineserne har mere tillid til udenlandske varer, siger Leif Nielsen.

Han forudser, at der i de kommende år vil ske en markant stigning i afsætningen til Afrika.

Fødevaregiganten Arla fastsatte allerede for fem år siden et mål om, at eksporten til lande uden for EU skulle øges til 10 mia. kr., og det mål er nået.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Smartbake: Patent giver ro i maven

Hartmann vokser på kerneforretningen

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Nyhedsbrev

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Online Avis Arkiv

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Carsoe køber op

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Ugens grin: Den effektive maler

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

22 nye Netto-butikker på vej næste år

I næste måned åbner Netto sin butik nummer 500 i Danmark

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

EU-Parlamentet vil have gratis postevand på restauranter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mød PanPac på Foodtech 2018

Kompakte slæberinge til høj performance miljøer

WEBINAR: Om brugen af optisk måling til vibrationsanalyse

Månedens mest solgte produkt.

Hent jeres kantbukkede emner hos VPD bearbejdning

God start på FoodTech messen!

Kig forbi stand M9662 på FoodTech og byg din egen conveyor

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning ...

Ferske kalkuner til Thanksgiving den 22. november

Process Engineering A/S kåret som en af Danmarks Bedste Arbejdspladser

Send til en kollega

0.229