23948sdkhjf

København prøver sig frem med ny emballage til ældres mad

Københavns Kommune har udviklet et nyt måltidskoncept til byens hjemmeboende ældre.

Får vi mere lyst til at spise mad, der serveres pænt og ser pæn ud?

Ja, vil de fleste nok mene.

Og sådan er det også for hjemmeboende ældre, der får mad fra centralkøkkener i Københavns Kommune.

Københavns Kommune har udviklet et nyt måltidskoncept til byens hjemmeboende ældre. I den kommende tid skal en gruppe borgere teste nye emballager og vurdere den nye portionsanretning.

Nyere forskning bakker op om, at flere mindre serveringer er med til at fremme appetitten hos ældre borgere. 

- Vi har spurgt borgerne, og de har efterspurgt flere mindre serveringer, så de bedre kan overskue retterne. Samtidig har nogle borgere givet udtryk for, at de traditionelle emballager, som maden kommer i, ofte kan være svære at åbne. Det er alt sammen elementer, som vi har arbejdet med i det nye måltidskoncept, siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i København.

I februar 2016 besluttede sundheds- og omsorgsudvalget i København, at maden der bliver bragt ud til ældre hjemmeboende borgere skal gøres mere indbydende. Det er resulteret i en ny menustruktur samt et nyt design af de emballager, som maden kommer i.

Test og færdigudvikling af det nye måltidskoncept er delvist finansieret af Sundheds- og Ældreministeriets Pulje for bedre mad til ældre i eget hjem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078