Fødevareminister kræver redegørelse om forurenede æg

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Lunde forventer at se flere forurenede æg i Danmark

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) beder nu om en redegørelse fra Fødevarestyrelsen om omfanget af forurenede æg i Danmark.

- Sagen har nået et vidt omfang i Europa, men efterhånden også i Danmark. Og vi må nok forvente, at der kan dukke flere partier forurenede æg op hos danske virksomheder, skriver ministeren i en pressemeddelelse.

- Derfor har jeg nu bedt Fødevarestyrelsen om en redegørelse i sagen med henblik på orientering af Folketinget, da det er vigtigt, at vi får det fulde overblik i en sag som denne, siger Esben Lunde Larsen.

Insektmidlet fipronil er konstateret i millioner af æg fra Belgien og Holland.

En del af de forurenede æg er havnet i Danmark.

Tidligere på måneden oplyste Fødevarestyrelsen, at op mod 20 ton kogte, pillede æg med et indhold af fipronil er solgt i Danmark.

Yderligere to ton æg med fipronil er solgt som røræg.

Torsdag meddelte Fødevarestyrelsen så, at den har fundet yderligere 6,9 ton forurenede æg hos to virksomheder.

De er videresolgt som kogte og pillede æg. Derudover har en virksomhed indkøbt 108 kilo omelet med æg fra de berørte besætninger.

Her er tilbagetrækningen af varerne i gang, oplyste Fødevarestyrelsen torsdag.

- Ikke sundhedsskadelige

Ministeren hæfter sig ved, at mængden af fipronil i de importerede æg ikke menes at være på et sundhedsskadeligt niveau.

- Det er vigtigt at sige, at DTU Fødevareinstituttet over for Fødevarestyrelsen vurderer, at de forurenede æg ikke er sundhedsskadelige, siger Esben Lunde Larsen.

Undersøgelser af æg indført til Danmark fra de berørte besætninger, viser koncentrationer på op til 0,018 milligram per kilogram.

Det sundhedsskadelige niveau indtræffer først ved koncentrationer på over 0,72 milligram per kilogram.

Esben Lunde Larsen oplyser endvidere, at han til september skal mødes med kolleger fra de øvrige EU-lande for at drøfte sagen.

Fødevarestyrelsen oplyser, at der stadig ikke er nogen tegn på, at fipronil er anvendt i dansk fjerkræproduktion.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.232