23948sdkhjf

Vestjylland udnævnt til kulinarisk region

Regional Madkultur Vestjylland er optaget som medlem af det europæiske netværk Culinary Heritage. Målet er at udvikle de enkelte regioner ved at promovere lokale og regionale fødevarer samt oplevelser.
Da medlemmerne af det europæiske netværk Culinary Heritage mødtes på deres årlige fælles møde i sidste uge, blev foreningen Regional Madkultur Vestjylland optaget som fuldgyldigt medlem.

Fire repræsentanter fra Regional Madkultur Vestjylland var derfor i sidste uge en tur på skolebænken for at blive klædt på til optagelse som fuldgyldigt medlem af Culinary Heritage.

Promovering af lokale og regionale fødevarer
Træningskurset foregik på henholdsvis Bornholm og i Skåne, der begge er foregangsregioner i netværket, der i dag tæller 30 regioner i hele Europa.

Det fælles mål er at udvikle de enkelte regioner ved at promovere lokale og regionale fødevarer samt oplevelser.

Erfaringsudveksling og diplomoverrækkelse
80 medlemmer af det europæiske netværk var samlet for at udveksle erfaringer og for at optage kandidatregionen Regional Madkultur Vestjylland, som den eneste nye region.

- Det var nogle lærerige dage, siger koordinator Kirsti Storinggaard, der beskriver selve overrækkelsen som en stor oplevelse:

- Det var noget helt særligt at blive godkendt og optaget i et anerkendt europæisk netværk. Jeg glæder mig over, at vi nu kan videregive den anerkendelse til vores dygtige vestjyske fødevareaktører, siger hun.

Ansøgningerne behandles
Med den officielle godkendelse på plads, er bestyrelsen for Regional Madkultur Vestjylland klar til at behandle de ansøgninger, der allerede er kommet ind.

- Bestyrelsen har fået de første 15 ansøgninger fra forskellige producenter, virksomheder og spisesteder i Vestjylland, der gerne vil have lov til at bruge mærket. Vi regner med at endnu flere kommer ind i de kommende uger. Så vi har bestilt emaljeskilte hjem, for lige så snart godkendelse er på plads, skal medlemmerne have lov at skilte med det.

Sådan siger Kirsti Storinggaard, der som koordinator skal være med til at vurdere om ansøgerne lever op til kvalitetskravene for at blive godkendt til at bruge mærket.

Læs mere om Regional Madkultur .

Øge omsætning og beskæftigelse
Det er de fire kommuner Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Struer og Holstebro, der sammen med de lokale LAG og Regionen, står bag Vestjyske Fødevarer og Oplevelser. Målet med samarbejdet er at synliggøre og profilere vestjyske fødevarer og oplevelser, både lokalt, nationalt og over for områdets turister.

Det langsigtede mål er at øge omsætning og beskæftigelse i fødevare- og oplevelsesvirksomheder i Vestjylland og samtidig motivere og stimulere potentielle nye producenter og hermed skabe nye virksomheder og vækst. Læs mere .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078