23948sdkhjf

Hov: DK-Foods prøver et regnskabs-dyk

Pepperonigiganten tjente fem millioner kroner mindre end året før
Efter flere år med støt stigende kurver og den ene indtjeningsrekord efter den anden gik det i det seneste regnskabsår tilbage for den midtjyske pepperonigigant DK-Foods.

Regnskabet for 2016/17 viser et resultat på godt 29 millioner kroner, hvilket er cirka fem millioner mindre end året før. Bruttofortjenesten faldt med næsten syv millioner kroner - fra 54,5 til 47,7 millioner.

- Årets resultat levede ikke op til forventningerne, men anses som værende tilfredsstillende under hensyntagen til udviklingen i markedsvilkårene, konstaterer ledelsen i sin beretning. Deraf fremgår også, at "der forventes en stigende aktivitet og indtjening for det kommende regnskabsår".

Til Finans.dk siger salgsdirektør og medejer Per Larsen, at årsresultatet er påvirket af Englands farvel til EU, fordi pundet er faldet. England er DK-Foods' klart største eksportmarked. Sagsdirektøren regner dog med, at tilbagegangen i England er forholdsvis kortvarig, og at der er rettet op på det i løbet af 6-12 måneder.

- Generelt er vi meget tilfredse med regnskabet, og vi er i gang med at udvide produktionskapaciteten med 75 procent. Det skal stå færdig i foråret i 2018, siger Per Larsen til Finans.dk.

Det er en udvidelse, som er godt i gang med at glide gennem systemet med politisk behandling og offentlig høring.

DK-Foods har sikret sig fortrinlige udvidelsesmuligheder ved at købe nabogården og et tilhørende areal på cirka 50.000 kvadratmeter.
På en del af det areal skal der nu, når en ny lokalplan er faldet på plads, bygges nye produktionsbygninger, så produktionen løbende kan udvides. Også faciliteter til tørring, lager, pakkefunktion og administration indgår i planerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141