23948sdkhjf

Det dårlig overgik det gode for emballagegigant

Emballageproducenten Hartmann øgede sit salg i 2. kvartal, meddeler selskabet i en kvartalsrapport.

 Alligevel gik den samlede omsætning tilbage i forhold til samme periode sidste år, og det skyldes et negativt bidrag i udviklingen fra Hartmann Technology.

Kvartalets omsætning blev 514 mio. kroner mod 537 i 2016, og driftsresultatet er faldet fra 63 til 32 millioner.

Udviklingen skyldes en "tidsmæssig forskydning af levering af ordrer i Hartmann Technology", skriver selskabet i meddelelsen.

- Fremgangen i emballagesalget fortsatte i 2. kvartal, hvor Hartmann skabte omsætningsvækst i kerneforretningen. Bidraget fra Hartmann Technology var som forventet markant lavere end i sammenligningsperioden på grund af tidsmæssig forskydning af levering af ordrer. Det midlertidigt lavere bidrag fra teknologiforretningen og den igangværende udbygning og indkøring af ny produktionskapacitet påvirkede omsætningen og driftsresultatet negativt. Første del af den igangværende kapacitetsudvidelse i Europa blev gennemført i kvartalet, hvor Hartmann også påbegyndte produktion på den nye fabrik i USA som planlagt. Hartmann forventer et øget bidrag fra Hartmann Technology og den udvidede produktionskapacitet i 2. halvår, og forventningerne til 2017 fastholdes, skriver selskabet.

Administrerende direktør Ulrik Kolding Hartvig udtaler:

- Den positive udvikling i emballagesalget fortsatte i andet kvartal, og vi tilførte kapacitet i Europa og indledte produktion på vores nye fabrik i USA som planlagt. Vi forventer at realisere forventningerne til 2017 ved at løfte både omsætning og driftsresultat i andet halvår med afsæt i den nye produktionskapacitet og levering af flere ordrer i teknologiforretningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109