Comwell modtager Årets Økopris

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Hotelkæden fik overrakt Årets Økopris 2017 på fødevaremessen Bite Copenhagen, der er en del af Copenhagen Cooking.

Comwell Hotels er den største hotelkæde i Danmark, der indtil nu har fået Det Økologiske Spisemærke i bronze. Hotellets økologiske omstilling er sket på under et år, og Comwell har investeret i udviklingen ved at sende 200 medarbejdere - både kokke og tjenere såvel som receptionister og mødedesignere - på uddannelse hos Hotel- og Restaurantskolen i København.

På den baggrund har hotelkæden modtaget Årets Økopris, der for femte år i træk uddeles af Økologisk Landsforening, for det store engagement i at udbrede økologiske måltider i Danmark. Overrækkelsen fandt sted på den nye fødevaremesse, Bite Copenhagen.

Comwell går foran og viser vejen
- Med sin øko-satsning præsenterer Comwell årligt hele 600.000 gæster for økologi. Når en så stor virksomhed efterspørger økologi, er det med til at flytte leverandørerne i en grønnere retning og skubbe yderligere til udviklingen i den økologiske branche. Samtidig har øko-rejsen tændt ildsjæle og startet en adfærdsændring hos hotellets personale – på tværs af faggrupper - som i mange tilfælde rækker helt hjem i privaten, siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening og fortsætter:

- Vi oplever, at Comwell har formået at skabe et stærkt engagement, værdifællesskab og begejstring omkring det at gøre en forskel for naturen, miljøet og hotellets gæster. De går foran og viser vejen for den øvrige del af hotel- og restaurationsbranchen, og vi glæder os til at se, hvor det kan udvikle sig hen. Derfor har vi valgt, at Årets Økopris i 2017 går til Comwell Hotels.

Omverdenen stiller krav om økologi
De 15 Comwell-hoteller er på forskellige niveauer, men alle har minimum 30 procent økologi, som er nødvendig for at få det økologiske spisemærke i bronze. Den økologiske omlægning er lykkedes ved blandt andet at øge fokus på sæsonens råvarer, ved at bruge mindre kød og nye udskæringer samt ved at reducere spild.

Dermed er overgangen til minimum 30 procent økologi sket uden negativ effekt på indtjeningen – tværtimod har flere af hotellerne forbedret deres økonomi gennem øko-omlægningen.

- At vi i dag har modtaget Årets Økopris 2017 er en glædelig overraskelse som bekræfter os i, at vores bæredygtige satsning er den helt rigtige. Vi oplever, at vores gæster og både private og offentlige samarbejdspartnere i stigende grad forventer, at vi tager ansvar og passer på miljøet. Derfor har vi valgt at fokusere på økologi. Det har givet os et kvalitetsløft og er med til at højne totaloplevelsen for både gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere. Og med det økologiske spisemærke kan vi synliggøre troværdigheden omkring vores indsats overfor omverdenen, udtaler Koncernchef hos Comwell Hotels, Peter Schelde.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.261