Comwell modtager Årets Økopris

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Hotelkæden fik overrakt Årets Økopris 2017 på fødevaremessen Bite Copenhagen, der er en del af Copenhagen Cooking.

Comwell Hotels er den største hotelkæde i Danmark, der indtil nu har fået Det Økologiske Spisemærke i bronze. Hotellets økologiske omstilling er sket på under et år, og Comwell har investeret i udviklingen ved at sende 200 medarbejdere - både kokke og tjenere såvel som receptionister og mødedesignere - på uddannelse hos Hotel- og Restaurantskolen i København.

På den baggrund har hotelkæden modtaget Årets Økopris, der for femte år i træk uddeles af Økologisk Landsforening, for det store engagement i at udbrede økologiske måltider i Danmark. Overrækkelsen fandt sted på den nye fødevaremesse, Bite Copenhagen.

Comwell går foran og viser vejen
- Med sin øko-satsning præsenterer Comwell årligt hele 600.000 gæster for økologi. Når en så stor virksomhed efterspørger økologi, er det med til at flytte leverandørerne i en grønnere retning og skubbe yderligere til udviklingen i den økologiske branche. Samtidig har øko-rejsen tændt ildsjæle og startet en adfærdsændring hos hotellets personale – på tværs af faggrupper - som i mange tilfælde rækker helt hjem i privaten, siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening og fortsætter:

- Vi oplever, at Comwell har formået at skabe et stærkt engagement, værdifællesskab og begejstring omkring det at gøre en forskel for naturen, miljøet og hotellets gæster. De går foran og viser vejen for den øvrige del af hotel- og restaurationsbranchen, og vi glæder os til at se, hvor det kan udvikle sig hen. Derfor har vi valgt, at Årets Økopris i 2017 går til Comwell Hotels.

Omverdenen stiller krav om økologi
De 15 Comwell-hoteller er på forskellige niveauer, men alle har minimum 30 procent økologi, som er nødvendig for at få det økologiske spisemærke i bronze. Den økologiske omlægning er lykkedes ved blandt andet at øge fokus på sæsonens råvarer, ved at bruge mindre kød og nye udskæringer samt ved at reducere spild.

Dermed er overgangen til minimum 30 procent økologi sket uden negativ effekt på indtjeningen – tværtimod har flere af hotellerne forbedret deres økonomi gennem øko-omlægningen.

- At vi i dag har modtaget Årets Økopris 2017 er en glædelig overraskelse som bekræfter os i, at vores bæredygtige satsning er den helt rigtige. Vi oplever, at vores gæster og både private og offentlige samarbejdspartnere i stigende grad forventer, at vi tager ansvar og passer på miljøet. Derfor har vi valgt at fokusere på økologi. Det har givet os et kvalitetsløft og er med til at højne totaloplevelsen for både gæster, medarbejdere og samarbejdspartnere. Og med det økologiske spisemærke kan vi synliggøre troværdigheden omkring vores indsats overfor omverdenen, udtaler Koncernchef hos Comwell Hotels, Peter Schelde.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Arla køber konkurstruet andelsmejeri

Nu vil Arla sælge økologisk mælk i Mellemøsten

- Vi har besluttet at prøve markedet af

EU: Fremskridt i brexit-forhandlinger - men langt igen

Danske øko-fisk testes i Japan

Kartofler kan blive en guldgrube

Fædre klar med ny babymadsfabrik

Muslingerne skal åbne sig for danskerne

Fremtidens fødevaremedarbejdere skal være smagsdommere

Tysk valg vækker glæde i erhvervslivet

Ugens grin: God markedsføring

Usædvanlig læskedrik klar i Nexø

Glyngøre Shellfish frygter for livet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vilsund satser på kvalitet og bæredygtighed

Ny teknologi skal sikre, at Vilsund Blue fortsat kan være med i toppen af markedet for muslinger på verdensplan

Bagerprodukter går som varmt brød

Arla-bøvl rammer nu kølediskene

Økologiske muslinger på line

Eksperter lærer fra sig om emballage

Carlsberg-direktør ny formand hos DI Fødevarer

Søren Brinck erstatter Rynkebys Jørgen Dirksen

- Der er plads til masser af nye produkter

Fødevarefolk blev klogere på fremtidens marked, hvor spild- og specialprodukter bliver stort

Flensted bygger til for 25 millioner

Udvidelse skal give plads til helt nye produkter

- Vi ser et kæmpepotentiale i fødevarebranchen

Hospitalsscanning kan nu rykke ud i fødevarebranchen

Mejerieksporten buldrer derudad

Ny rekord i årets første seks måneder

Nordjyske kokke sejrede i København

Fødevareklyngen klar med ny forskningsstrategi

Bornholmsk mad overtager et fly

Konservesfabrik klar til at score kassen

To firmaer laver ny fælles-chokolade

Coop klar med måltidskasser

Ordre ud af det blå

Eksport fylder for lidt blandt iværksættere

Rotte lukker Aalborg Street Food

Møl-bøvl driller brødproducent

Billund Aquakultur slår igennem i USA

Hemmelige tal: Coop taber millioner på dagligvarekæder

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nomo er igen med på hi messen

Video præsentation af Fibox nye vægskab serie ARCA

Brug for hjælp eller reservedele til PIOVAN suger, tørrer og alt det andet

Måling og overvågning af elektrisk energi

Få en konkurrencefordel med digital manufacturing

Acton på HI17 - Du vil takke dig selv fordi du kom forbi stand M9720!!

Vind en VIP-tur til Porsche fabrikken i Stuttgart!

Eltech udstiller på HI 2017

Trådløs sikkerhed fra Dold

Olietågeudsugning der er til at stole på

Anbefaling gav levering til Gotlands førende grøntsagsproducenter

Frekvensomformer fra Control Techniques styrer møbelrobot

Potentiale for bedre eksportperformance

WFP med ny DIBt godkendelse

Dansk Halbyggeri indstillet til EY Entrepreneur Of The Year 2017

Kom og oplev Keynote Speaker Anders Vedel, CTO, Vestas Wind System på hi-messen

Stærkt konferenceprogram er nu på plads

RS Components udvider porteføljen med IP50- og IP65-klassificerede AC-frekvensomformere og tilbehør

Sidste chance for tilmelding

Mød e.DO

Eltech udstiller på HI 2017

HUSK: At du hos Fyns Kran Udstyr kan få faldsikringsudstyr fra Tractel - de...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Contrinex UV - Aftastning

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Send til en kollega

0.211