23948sdkhjf

FoodPharmaTech: Korrosionsbestandige og rengøringsvenlige automationsløsninger fra Festo

Clean Design produkter giver en større fødevare-sikkerhed og letter den daglige rengøring!
Hvad mener Festo med Clean Design produkter?
Ved Clean Design produkter forstås produkter, som er designet efter de gældende normer og regler inden for fødevareindustrien. Det vil sige: Der anvendes kun fødevaregodkendte materialer. Alle overflader er glatte, så snavs ikke kan sætte sig. Ingen hulrum og sprækker hvor snavs og bakterier kan gemme sig. Buede overflader, ingen skarpe hjørner og kanter, sikrer at snavs har svært ved at få fodfæste og at rengøringen bliver væsentlig lettere. Materialer med høj korrosionsbestandighed f.eks. rustfrit stål til ”food zonen” og ekstra kraftigt eloxeret aluminium eller polymer til ”splash zonen”.

Højere fødevaresikkerhed
Rene og bakteriefrie produktionslinjer er en forudsætning for en høj fødevaresikkerhed. Ved at anvende Clean Design produkter minimeres risikoen for bakteriekolonier.

Bedre hygiejne, større driftssikkerhed og billigere rengøring
Da snavset har svært ved at sætte sig på Clean Design produkterne, kan man nøjes med en mindre intensiv og derved billigere rengøring. Den ”blidere” rengøring er samtidigt mere skånsom ved produkterne, hvorved driftssikkerheden og levetiden øges væsentligt.

Markedets bredeste program inden for Clean Design pneumatik
Festo der i mange år har arbejdet sammen med store internationale fødevarevirksomheder, kan i dag tilbyde et omfattende program i specielt designede produkter til fødevareindustrien.

Fødevaregodkendte og korrosionsbestandige fittings og slanger i forskellige materialer. Clean Design ISO-, rund- og kompaktcylindre for food eller splash zone. Cylindre med selvjusterende luftbremse, så man undgår de potentielt smudssamlende justeringsskruer i endegavlene. Cylindre med specielle stempelstangspakninger for tørdrift, hvis stempelstangen bliver affedtet ved rengøringen. Ventiler og ventilterminaler, som er lette at rengøre og kan monteres i splash zonen uden fordyrende indbygning i skab.

Nye Clean Design produkter
Programmet i Clean Design produkter udbygges kontinuerligt og de sidste nye tiltag er:

Ny rengøringsvenlig føringscylinder DGRF
Kompakt cylinderenhed med kraftig integreret føring.
Leveres i 6 diametre fra Ø20 til Ø63 mm. Meget alsidig cylinder som sparer brugeren for en masse konstruktions- og montagearbejde til eksterne føringer. Meget rengørings-venlig og høj korrosionsbestandighed.

Ny rengøringsvenlig ISO 15552 cylinder DSBF
Prisoptimeret ISO-cylinder specielt udviklet til splash zonen i fødevareindustrien. Afløser på sigt de kendte CDN ISO-cylindre. Denne rengøringsvenlige og korrosionsbestandige ISO-cylinder kommer på markedet i 6 diametre fra Ø32 til Ø100 mm, og kan konfigureres efter brugerens behov. Leveres også med de nye selvjusterende luftbremser PPS op til Ø63.

Ny elektronisk cylindersensor SMT-C1
Robust, korrosionsbestandig og rengøringsvenlig cylindersensor til bl.a. de to ovenstående cylinderserier. Sensoren er fuldelektronisk og har teoretisk en ubegrænset levetid. Leveres med forskellige kabellængder eller stik. 24 VDC PNP og beskyttelsesgrad IP65/68. Standardsensoren til barske miljøer.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082