Millioninvestering skal fremtidssikre verdens største leverpostejsfabrik

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Stryhns er i fuld gang med at give store dele af sin fabrik i Roskilde en ordentlig overhaling

Det handler om både optimering, øget fleksibilitet, højere kapacitet, mindre spild, energibesparelser og bedre arbejdsmiljø, når Stryhns A/S i disse år investerer et højt tocifret millionbeløb i at fremtidssikre sin fabrik i Himmelev i den nordlige udkant af Roskilde.

For selvom leverpostejsopskriften ikke har ændret sig meget, siden Henry Stryhns i 1941 grundlagde sin leverpostejsproduktion, flytter forbrugerne og kunderne sig hele tiden, forklarer administrerende direktør i Stryhns Kristian Kornerup Jensen.

- Det drejer sig om at understøtte den vækst, vi har været inde i de senere år. Både i forhold til at få højere kapacitet, mere optimale arbejdsgange og en højere grad af automatisering, men også i forhold til at få en mere fleksibel produktion, som hen over de næste 20 år kan følge med den innovation, der er nødvendig.

Har kørt med fuld kapacitet i årevis
Med en årlig produktion på cirka 10.000 ton leverpostej er fabrikken ifølge Stryhns selv verdens største leverpostejsfabrik. Det er sagt halvt i spøg, for leverpostej er som bekendt et primært dansk fænomen, selvom også nordmændene og svenskerne spiser leverpostej.

Netop produktionen af Agra-koncernens svenske leverpostejsbrand, Gottfrieds, blev i 2015 siden flyttet til Roskilde, og det er endnu en af årsagerne til, at ledelsen har haft et ønske om at gå op i kapacitet.

For selvom leverpostejsmarkedet er forholdsvist fladt i Danmark med et årligt fald på cirka én procent, har Stryhns taget markedsandele de senere år og sidder på cirka 50 procent af det totale leverpostejssalg. Det har medført, at man gennem flere år har kørt med fuld kapacitet - især i spidsperioderne i december og omkring skolestart.

- Og så er vores produktportefølje blevet lidt mere kompleks, fordi der i dag er flere varianter og flere forskellige forpakningsstørrelser. Så tiden var på mange måde inde til den her investering - for der var rigtig mange ting, vi gerne ville løse på én gang, forklarer Kristian Kornerup Jensen, som uddyber, at en demografisk tendens såsom flere singler eksempelvis er med til at øge efterspørgslen på mindre bakker.

Samtidig er Stryhn’s-klassikerne grovhakket leverpostej og fransk postej i dag blevet suppleret med light-varianter, baconpostej og bacon-peber postej.

Færdig i 2018
Det er primært fabrikkens sidste halvdel - det vil sige køling, påsætning af etiketter og låg samt pakning - der har fået helt nyt topmoderne udstyr ind på linjen. Blandt andet i form af delta-robotter til påsætning af låg og spritnyt udstyr til en særlig form for pakning kaldet hood & tray.

Maskinerne er en blanding af hyldevarer og specialmaskiner bygget specielt til Stryhns produktion, og derudover er der også investeret i ny IT-infrastruktur og nye styringer til eksempelvis produktionens eksisterende pakkerobotter, fortæller Kristian Kornerup Jensen.

To af projektets fem etaper er nu tilendebragt. De sidste etaper skal efter planen være færdig i begyndelsen af 2018.

Til den tid skulle Stryhns gerne stå med en topmoderne leverpostejsproduktion, der ikke bare skal gøre fabrikken mere rentabel end i dag. Investeringerne i nye maskiner samt ny software og IT skal også give Stryhns et langt bedre og mere præcist datagrundlag at optimere den daglige produktion ud fra.

- Vi kommer til at få meget bedre styr på effektiviteten gennem fabrikken, altså det vi kalder OEE. Tidligere kunne vi kun efterrationalisere - nu kan vi justere til i løbet af dagen, fordi vi får meget bedre data ude fra produktionen, siger Kristian Kornerup Jensen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

1.404