Danskerne elsker stadig den grovhakkede

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Lige som brød ser leverposten ud til at have genopfundet sig selv som bake-off-produkt

Det er lidt spøjst, medgiver Stryhns-direktør Kristian Kornerup Jensen.

At danskerne i en tid, hvor mad i stigende grad er noget, der nydes på farten som convenience-produkt, og hvor der aldrig har været flere pålægsvarianter på hylderne, tilsyneladende stadig holder fast i den gode, gamle leverpostej.

Ganske vist falder danskernes leverpostejsforbrug cirka én procent om året, men Stryhns’ undersøgelser på, at leverpostejen stadig er favoritten, når forældre smører madpakker til deres børn. Og så kan det godt være, at børnene fravælger leverpostejen i en periode, når de bliver teenagere, men når de så selv bliver forældre, gentager cyklussen sig.

- Det er lidt ligesom med Legoklodser. Dem bliver folk også ved med at købe, selvom der findes alle de her computerspil og hvad ved jeg, siger Kristian Kornerup Jensen med et smil.

Vil være endnu større på convenience
Køber danskerne en anelse mindre færdig leverpostej i supermarkedet, stiger deres forbrug til gengæld af eksempelvis ubagt leverpostej, man køber på frost og selv varmer op hjemme i privaten.

Den form for convenience-forbrug af leverpostej vokser ifølge Kristian Kornerup Jensen med tocifrede vækstrater om året og det er én af årsagerne til, at Stryhns i begyndelsen af 2015 købte 80 procent af aktierne i pålægsselskabet Royal Leverpostej, der netop har specialiseret sig i bag-selv leverpostejsprodukter.

Stryhns omsætter i dag for et trecifret millionbeløb kroner på convenience- og bake-off-markedet, og målet er at vækste yderligere, lyder det fra Kristian Kornerup Jensen.

- Vi er til stede på det marked, men vi vil gerne være der endnu mere. Det er et marked, der vokser, og derfor skal vi bruge endnu flere kræfter på det end tidligere, siger han og uddyber, at Stryhns derfor også arbejder på at udvide convenience-porteføljen med produkter fra virksomhedens andre brands som Graasten Salater og Langelænder.

- Det handler om at samle et sortiment, så man kan blive totalleverandør til tankstationer, pølsevogne og restauranter. Den opgave er vi i gang med.

For tidligt ude med økologien
Den voksende efterspørgsel på økologiske varer er ligeledes en udvikling, Stryhns holder et vågent øje med, bedyrer Kristian Kornerup Jensen.

Stryhns har faktisk ved to tidligere lejligheder sendt en økologisk leverpostej på markedet - senest i 2012 - men dengang var tiden ikke til det, konstaterer direktøren. Det kunne den dog meget vel være nu, men det er ikke så oplagt med økologisk leverpostej, som man måske skulle tro.

- Jo mere forædlet og forarbejdet produkterne er, jo sværere er det med økologi. Det er nemt for forbrugerne at forholde sig til en økologisk flæskesteg eller et økologisk æg, men jo mere man blander og forædler råvaren, jo sværere er det at forholde sig til begrebet økologi, understreger Kristan Kornerup Jensen, som tilføjer, at det desuden er ganske ressourcekrævende at source de nødvendige økologiske råvarer.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.183