Danskerne elsker stadig den grovhakkede

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Lige som brød ser leverposten ud til at have genopfundet sig selv som bake-off-produkt

Det er lidt spøjst, medgiver Stryhns-direktør Kristian Kornerup Jensen.

At danskerne i en tid, hvor mad i stigende grad er noget, der nydes på farten som convenience-produkt, og hvor der aldrig har været flere pålægsvarianter på hylderne, tilsyneladende stadig holder fast i den gode, gamle leverpostej.

Ganske vist falder danskernes leverpostejsforbrug cirka én procent om året, men Stryhns’ undersøgelser på, at leverpostejen stadig er favoritten, når forældre smører madpakker til deres børn. Og så kan det godt være, at børnene fravælger leverpostejen i en periode, når de bliver teenagere, men når de så selv bliver forældre, gentager cyklussen sig.

- Det er lidt ligesom med Legoklodser. Dem bliver folk også ved med at købe, selvom der findes alle de her computerspil og hvad ved jeg, siger Kristian Kornerup Jensen med et smil.

Vil være endnu større på convenience
Køber danskerne en anelse mindre færdig leverpostej i supermarkedet, stiger deres forbrug til gengæld af eksempelvis ubagt leverpostej, man køber på frost og selv varmer op hjemme i privaten.

Den form for convenience-forbrug af leverpostej vokser ifølge Kristian Kornerup Jensen med tocifrede vækstrater om året og det er én af årsagerne til, at Stryhns i begyndelsen af 2015 købte 80 procent af aktierne i pålægsselskabet Royal Leverpostej, der netop har specialiseret sig i bag-selv leverpostejsprodukter.

Stryhns omsætter i dag for et trecifret millionbeløb kroner på convenience- og bake-off-markedet, og målet er at vækste yderligere, lyder det fra Kristian Kornerup Jensen.

- Vi er til stede på det marked, men vi vil gerne være der endnu mere. Det er et marked, der vokser, og derfor skal vi bruge endnu flere kræfter på det end tidligere, siger han og uddyber, at Stryhns derfor også arbejder på at udvide convenience-porteføljen med produkter fra virksomhedens andre brands som Graasten Salater og Langelænder.

- Det handler om at samle et sortiment, så man kan blive totalleverandør til tankstationer, pølsevogne og restauranter. Den opgave er vi i gang med.

For tidligt ude med økologien
Den voksende efterspørgsel på økologiske varer er ligeledes en udvikling, Stryhns holder et vågent øje med, bedyrer Kristian Kornerup Jensen.

Stryhns har faktisk ved to tidligere lejligheder sendt en økologisk leverpostej på markedet - senest i 2012 - men dengang var tiden ikke til det, konstaterer direktøren. Det kunne den dog meget vel være nu, men det er ikke så oplagt med økologisk leverpostej, som man måske skulle tro.

- Jo mere forædlet og forarbejdet produkterne er, jo sværere er det med økologi. Det er nemt for forbrugerne at forholde sig til en økologisk flæskesteg eller et økologisk æg, men jo mere man blander og forædler råvaren, jo sværere er det at forholde sig til begrebet økologi, understreger Kristan Kornerup Jensen, som tilføjer, at det desuden er ganske ressourcekrævende at source de nødvendige økologiske råvarer.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Chokoladekæde mister troen på center

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

Hakkekød trækkes tilbage

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

NORD DRIVESYTEMS udstiller på ANUGA Foodtec 2018

Send til en kollega

0.165