Danskerne elsker stadig den grovhakkede

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Lige som brød ser leverposten ud til at have genopfundet sig selv som bake-off-produkt

Det er lidt spøjst, medgiver Stryhns-direktør Kristian Kornerup Jensen.

At danskerne i en tid, hvor mad i stigende grad er noget, der nydes på farten som convenience-produkt, og hvor der aldrig har været flere pålægsvarianter på hylderne, tilsyneladende stadig holder fast i den gode, gamle leverpostej.

Ganske vist falder danskernes leverpostejsforbrug cirka én procent om året, men Stryhns’ undersøgelser på, at leverpostejen stadig er favoritten, når forældre smører madpakker til deres børn. Og så kan det godt være, at børnene fravælger leverpostejen i en periode, når de bliver teenagere, men når de så selv bliver forældre, gentager cyklussen sig.

- Det er lidt ligesom med Legoklodser. Dem bliver folk også ved med at købe, selvom der findes alle de her computerspil og hvad ved jeg, siger Kristian Kornerup Jensen med et smil.

Vil være endnu større på convenience
Køber danskerne en anelse mindre færdig leverpostej i supermarkedet, stiger deres forbrug til gengæld af eksempelvis ubagt leverpostej, man køber på frost og selv varmer op hjemme i privaten.

Den form for convenience-forbrug af leverpostej vokser ifølge Kristian Kornerup Jensen med tocifrede vækstrater om året og det er én af årsagerne til, at Stryhns i begyndelsen af 2015 købte 80 procent af aktierne i pålægsselskabet Royal Leverpostej, der netop har specialiseret sig i bag-selv leverpostejsprodukter.

Stryhns omsætter i dag for et trecifret millionbeløb kroner på convenience- og bake-off-markedet, og målet er at vækste yderligere, lyder det fra Kristian Kornerup Jensen.

- Vi er til stede på det marked, men vi vil gerne være der endnu mere. Det er et marked, der vokser, og derfor skal vi bruge endnu flere kræfter på det end tidligere, siger han og uddyber, at Stryhns derfor også arbejder på at udvide convenience-porteføljen med produkter fra virksomhedens andre brands som Graasten Salater og Langelænder.

- Det handler om at samle et sortiment, så man kan blive totalleverandør til tankstationer, pølsevogne og restauranter. Den opgave er vi i gang med.

For tidligt ude med økologien
Den voksende efterspørgsel på økologiske varer er ligeledes en udvikling, Stryhns holder et vågent øje med, bedyrer Kristian Kornerup Jensen.

Stryhns har faktisk ved to tidligere lejligheder sendt en økologisk leverpostej på markedet - senest i 2012 - men dengang var tiden ikke til det, konstaterer direktøren. Det kunne den dog meget vel være nu, men det er ikke så oplagt med økologisk leverpostej, som man måske skulle tro.

- Jo mere forædlet og forarbejdet produkterne er, jo sværere er det med økologi. Det er nemt for forbrugerne at forholde sig til en økologisk flæskesteg eller et økologisk æg, men jo mere man blander og forædler råvaren, jo sværere er det at forholde sig til begrebet økologi, understreger Kristan Kornerup Jensen, som tilføjer, at det desuden er ganske ressourcekrævende at source de nødvendige økologiske råvarer.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny bestyrelse i mad-tænketank

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

Lakridskonge producerer igen selv

Johan Bülow har sat skub i udviklingen af nye lakridser

Gråsten Fjerkræ gør klar til at udvide

Pladsmangel i Kværs har flyttet arbejdspladser sydpå

Ligner de en puck? Mørbrad hitter til ishockey-VM

NTF-Aalborg har skiftet direktør

Lukket burgerkæde kostede millioner

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Ny madfestival nærmer sig

Orkla Foods klar med ny salgsdirektør i Danmark

Unibrew solgte og tjente mere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinfabrik i Aalborg.

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produkt-porteføljen

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye medarbejdere

Dansk hærdningsteknologi til rustfrit stål løser udfordringer hos MAN Diesel & Turbo

Tæt samarbejde mellem Arla, Siemens og DHJ resulterer i innovativt afgangsprojekt

Tre 10-års jubilarer hos Holtec Automatic A/S

Simatic CPU'er fra Siemens får facelift

Gratis rådgivning til robot industrien

Stor fynsk plastproducent investerer i ny pakkelinje fra robotklyngen i Odense

SMC lancerer ekstremt fleksibel sugekop af blå silikonegummi

Wexøe indgår ny samarbejdsaftale med Jacob Hinsch og eWon

Hvilken sensor til niveau måling er bedst?

Kunne du også tænke dig en traverskran som vi for nylig har leveret til denne kunde?

KE Fibertec satser på Norge

Broelementerne til Kronprinsesse Marys bro kræver løftegrej i den helt tunge ende

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Smart løsning - Et produkt løser flere udfordringer.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fibox A/S præsenterer profil video

Optimering af Sandpiper Membranpumper

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Send til en kollega

0.209