Danskerne elsker stadig den grovhakkede

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Lige som brød ser leverposten ud til at have genopfundet sig selv som bake-off-produkt

Det er lidt spøjst, medgiver Stryhns-direktør Kristian Kornerup Jensen.

At danskerne i en tid, hvor mad i stigende grad er noget, der nydes på farten som convenience-produkt, og hvor der aldrig har været flere pålægsvarianter på hylderne, tilsyneladende stadig holder fast i den gode, gamle leverpostej.

Ganske vist falder danskernes leverpostejsforbrug cirka én procent om året, men Stryhns’ undersøgelser på, at leverpostejen stadig er favoritten, når forældre smører madpakker til deres børn. Og så kan det godt være, at børnene fravælger leverpostejen i en periode, når de bliver teenagere, men når de så selv bliver forældre, gentager cyklussen sig.

- Det er lidt ligesom med Legoklodser. Dem bliver folk også ved med at købe, selvom der findes alle de her computerspil og hvad ved jeg, siger Kristian Kornerup Jensen med et smil.

Vil være endnu større på convenience
Køber danskerne en anelse mindre færdig leverpostej i supermarkedet, stiger deres forbrug til gengæld af eksempelvis ubagt leverpostej, man køber på frost og selv varmer op hjemme i privaten.

Den form for convenience-forbrug af leverpostej vokser ifølge Kristian Kornerup Jensen med tocifrede vækstrater om året og det er én af årsagerne til, at Stryhns i begyndelsen af 2015 købte 80 procent af aktierne i pålægsselskabet Royal Leverpostej, der netop har specialiseret sig i bag-selv leverpostejsprodukter.

Stryhns omsætter i dag for et trecifret millionbeløb kroner på convenience- og bake-off-markedet, og målet er at vækste yderligere, lyder det fra Kristian Kornerup Jensen.

- Vi er til stede på det marked, men vi vil gerne være der endnu mere. Det er et marked, der vokser, og derfor skal vi bruge endnu flere kræfter på det end tidligere, siger han og uddyber, at Stryhns derfor også arbejder på at udvide convenience-porteføljen med produkter fra virksomhedens andre brands som Graasten Salater og Langelænder.

- Det handler om at samle et sortiment, så man kan blive totalleverandør til tankstationer, pølsevogne og restauranter. Den opgave er vi i gang med.

For tidligt ude med økologien
Den voksende efterspørgsel på økologiske varer er ligeledes en udvikling, Stryhns holder et vågent øje med, bedyrer Kristian Kornerup Jensen.

Stryhns har faktisk ved to tidligere lejligheder sendt en økologisk leverpostej på markedet - senest i 2012 - men dengang var tiden ikke til det, konstaterer direktøren. Det kunne den dog meget vel være nu, men det er ikke så oplagt med økologisk leverpostej, som man måske skulle tro.

- Jo mere forædlet og forarbejdet produkterne er, jo sværere er det med økologi. Det er nemt for forbrugerne at forholde sig til en økologisk flæskesteg eller et økologisk æg, men jo mere man blander og forædler råvaren, jo sværere er det at forholde sig til begrebet økologi, understreger Kristan Kornerup Jensen, som tilføjer, at det desuden er ganske ressourcekrævende at source de nødvendige økologiske råvarer.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Arla køber konkurstruet andelsmejeri

EU: Fremskridt i brexit-forhandlinger - men langt igen

Nu vil Arla sælge økologisk mælk i Mellemøsten

- Vi har besluttet at prøve markedet af

Danske øko-fisk testes i Japan

Kartofler kan blive en guldgrube

Muslingerne skal åbne sig for danskerne

Fremtidens fødevaremedarbejdere skal være smagsdommere

Fædre klar med ny babymadsfabrik

Ugens grin: God markedsføring

Tysk valg vækker glæde i erhvervslivet

Usædvanlig læskedrik klar i Nexø

Glyngøre Shellfish frygter for livet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vilsund satser på kvalitet og bæredygtighed

Ny teknologi skal sikre, at Vilsund Blue fortsat kan være med i toppen af markedet for muslinger på verdensplan

Bagerprodukter går som varmt brød

Arla-bøvl rammer nu kølediskene

Økologiske muslinger på line

Eksperter lærer fra sig om emballage

Carlsberg-direktør ny formand hos DI Fødevarer

Søren Brinck erstatter Rynkebys Jørgen Dirksen

- Der er plads til masser af nye produkter

Fødevarefolk blev klogere på fremtidens marked, hvor spild- og specialprodukter bliver stort

Flensted bygger til for 25 millioner

Udvidelse skal give plads til helt nye produkter

- Vi ser et kæmpepotentiale i fødevarebranchen

Hospitalsscanning kan nu rykke ud i fødevarebranchen

Mejerieksporten buldrer derudad

Ny rekord i årets første seks måneder

Nordjyske kokke sejrede i København

Fødevareklyngen klar med ny forskningsstrategi

Bornholmsk mad overtager et fly

Konservesfabrik klar til at score kassen

To firmaer laver ny fælles-chokolade

Coop klar med måltidskasser

Ordre ud af det blå

Eksport fylder for lidt blandt iværksættere

Rotte lukker Aalborg Street Food

Møl-bøvl driller brødproducent

Billund Aquakultur slår igennem i USA

Hemmelige tal: Coop taber millioner på dagligvarekæder

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nomo er igen med på hi messen

Video præsentation af Fibox nye vægskab serie ARCA

Brug for hjælp eller reservedele til PIOVAN suger, tørrer og alt det andet

Måling og overvågning af elektrisk energi

Få en konkurrencefordel med digital manufacturing

Acton på HI17 - Du vil takke dig selv fordi du kom forbi stand M9720!!

Vind en VIP-tur til Porsche fabrikken i Stuttgart!

Eltech udstiller på HI 2017

Trådløs sikkerhed fra Dold

Olietågeudsugning der er til at stole på

Anbefaling gav levering til Gotlands førende grøntsagsproducenter

Frekvensomformer fra Control Techniques styrer møbelrobot

Potentiale for bedre eksportperformance

WFP med ny DIBt godkendelse

Dansk Halbyggeri indstillet til EY Entrepreneur Of The Year 2017

Kom og oplev Keynote Speaker Anders Vedel, CTO, Vestas Wind System på hi-messen

Stærkt konferenceprogram er nu på plads

RS Components udvider porteføljen med IP50- og IP65-klassificerede AC-frekvensomformere og tilbehør

Sidste chance for tilmelding

Mød e.DO

Eltech udstiller på HI 2017

HUSK: At du hos Fyns Kran Udstyr kan få faldsikringsudstyr fra Tractel - de...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Contrinex UV - Aftastning

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Send til en kollega

0.216