- Unge forbrugere vil begejstres og overraskes

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Forbrugerne efterspørger nye emballager og nye smage

Der var engang, hvor en Cocio groft sagt kom i én variant og med en kapsel, der krævede en oplukker.

Det var dengang. Cocios sortiment rummer i dag over ti forskellige varianter, fra en lightversion over Cocio-milkshakes og energidrikke til en variant med ekstra mørk chokolade.

For i takt med, at forbrugermønstrene ændrer sig, er Cocio nødt til at tænke i både nye smage og nye emballager for at give især de unge forbrugere mellem 18 og 30 den oplevelse, de forventer, lyder det fra marketingdirektør Mikael Horsbøll.

- Det ligger i de her unge menneskers DNA at skulle begejstres og prøve noget nyt hele tiden, så det er super vigtigt for os at lancere nye varianter ude i butikkerne og skabe noget synlighed - eksempelvis i form af konkurrencer og aktiviteter.

Som eksempel lancerer Cocio i anledning af sin 66 års fødselsdagsfest i år en konkurrence, hvor man an vinde en drømmerejse af den legendariske Route 66 tværs gennem USA.

Forbrugerne holder fast i glasflasken
Med et forbrug, der i stigende grad rykker med forbrugerne ud på tankstationer og 7-Eleven’s, er der dukket flere mindre flasker op i Cocios sortiment de senere år i form af 27 og 40 centiliters flasker, der bedre passer til behovet, når man er på farten.

- Mindre flasker og dåser bliver et vigtigere og vigtigere segment, fordi forbruget flytter sig til on the go. Men i Danmark ser vi stadig forbrugere, der køber de store flasker med hjem, understreger Mikael Horsbøll.

I bryggerikredse er det velkendt, at de yngre forbrugere i stigende grad køber deres øl på dåse frem for på flasker, men samme bevægelse ser Cocio ikke på sit marked.

- Forbrugerne holder fast i glasflasken. Men i vores tilfælde handler det også nok om drikkeoplevelsen - den er simpelthen bare bedre med en flaske.

Dog tilføjer Mikael Horsbøll, at Cocio sidste år lancerede en fourpack-emballage med fire dåser på tankstationerne, som indtil nu har været en stor succes.

Vil undgå for tunge omstillinger
- Men så mange forskellige varianter og emballager må vel også stille nogle krav til jeres produktion og supply chain?

- Det har naturligvis en indvirkning på vores produktion og forsyningskæde i og med, at der er flere omstillinger, ingredienser samt pakkeformater, vi skal kunne håndtere. Det stiller klart krav om, at vi skal være mere fleksible, men samtidig holde en høj effektivitet, siger Mikael Horsbøll.

Han tilføjer, at Cocio eksempelvis uanset flaskestørrelse arbejder med ens størrelser kapsler for at gøre omstillingen mellem forskellige serier så smidig som muligt.

På trods af at især de yngre forbrugere efterspørger nye smage og nye tiltag, står én ting dog helt fast, understreger marketingdirektøren. Smagen i den klassiske Cocio nyder stor popularitet, så den bliver der ikke pillet ved.

- Vi skal ikke begynde at pille ved den klassiske recept. Det er ikke mange, der kan tilbyde et produkt, der smager så godt med så få ingredienser i.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Industribageruddannelse flot fra start

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Luft driller Højer Pølser

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Kiks-producent har hemmelige planer

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Pas på: Risiko for metalstykker i kiks

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.206