- Unge forbrugere vil begejstres og overraskes

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Forbrugerne efterspørger nye emballager og nye smage

Der var engang, hvor en Cocio groft sagt kom i én variant og med en kapsel, der krævede en oplukker.

Det var dengang. Cocios sortiment rummer i dag over ti forskellige varianter, fra en lightversion over Cocio-milkshakes og energidrikke til en variant med ekstra mørk chokolade.

For i takt med, at forbrugermønstrene ændrer sig, er Cocio nødt til at tænke i både nye smage og nye emballager for at give især de unge forbrugere mellem 18 og 30 den oplevelse, de forventer, lyder det fra marketingdirektør Mikael Horsbøll.

- Det ligger i de her unge menneskers DNA at skulle begejstres og prøve noget nyt hele tiden, så det er super vigtigt for os at lancere nye varianter ude i butikkerne og skabe noget synlighed - eksempelvis i form af konkurrencer og aktiviteter.

Som eksempel lancerer Cocio i anledning af sin 66 års fødselsdagsfest i år en konkurrence, hvor man an vinde en drømmerejse af den legendariske Route 66 tværs gennem USA.

Forbrugerne holder fast i glasflasken
Med et forbrug, der i stigende grad rykker med forbrugerne ud på tankstationer og 7-Eleven’s, er der dukket flere mindre flasker op i Cocios sortiment de senere år i form af 27 og 40 centiliters flasker, der bedre passer til behovet, når man er på farten.

- Mindre flasker og dåser bliver et vigtigere og vigtigere segment, fordi forbruget flytter sig til on the go. Men i Danmark ser vi stadig forbrugere, der køber de store flasker med hjem, understreger Mikael Horsbøll.

I bryggerikredse er det velkendt, at de yngre forbrugere i stigende grad køber deres øl på dåse frem for på flasker, men samme bevægelse ser Cocio ikke på sit marked.

- Forbrugerne holder fast i glasflasken. Men i vores tilfælde handler det også nok om drikkeoplevelsen - den er simpelthen bare bedre med en flaske.

Dog tilføjer Mikael Horsbøll, at Cocio sidste år lancerede en fourpack-emballage med fire dåser på tankstationerne, som indtil nu har været en stor succes.

Vil undgå for tunge omstillinger
- Men så mange forskellige varianter og emballager må vel også stille nogle krav til jeres produktion og supply chain?

- Det har naturligvis en indvirkning på vores produktion og forsyningskæde i og med, at der er flere omstillinger, ingredienser samt pakkeformater, vi skal kunne håndtere. Det stiller klart krav om, at vi skal være mere fleksible, men samtidig holde en høj effektivitet, siger Mikael Horsbøll.

Han tilføjer, at Cocio eksempelvis uanset flaskestørrelse arbejder med ens størrelser kapsler for at gøre omstillingen mellem forskellige serier så smidig som muligt.

På trods af at især de yngre forbrugere efterspørger nye smage og nye tiltag, står én ting dog helt fast, understreger marketingdirektøren. Smagen i den klassiske Cocio nyder stor popularitet, så den bliver der ikke pillet ved.

- Vi skal ikke begynde at pille ved den klassiske recept. Det er ikke mange, der kan tilbyde et produkt, der smager så godt med så få ingredienser i.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Nyhedsbrev

Orkla køber egne aktier tilbage

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Production Part Approval Process (PPAP)

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Send til en kollega

0.226