- Unge forbrugere vil begejstres og overraskes

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Forbrugerne efterspørger nye emballager og nye smage

Der var engang, hvor en Cocio groft sagt kom i én variant og med en kapsel, der krævede en oplukker.

Det var dengang. Cocios sortiment rummer i dag over ti forskellige varianter, fra en lightversion over Cocio-milkshakes og energidrikke til en variant med ekstra mørk chokolade.

For i takt med, at forbrugermønstrene ændrer sig, er Cocio nødt til at tænke i både nye smage og nye emballager for at give især de unge forbrugere mellem 18 og 30 den oplevelse, de forventer, lyder det fra marketingdirektør Mikael Horsbøll.

- Det ligger i de her unge menneskers DNA at skulle begejstres og prøve noget nyt hele tiden, så det er super vigtigt for os at lancere nye varianter ude i butikkerne og skabe noget synlighed - eksempelvis i form af konkurrencer og aktiviteter.

Som eksempel lancerer Cocio i anledning af sin 66 års fødselsdagsfest i år en konkurrence, hvor man an vinde en drømmerejse af den legendariske Route 66 tværs gennem USA.

Forbrugerne holder fast i glasflasken
Med et forbrug, der i stigende grad rykker med forbrugerne ud på tankstationer og 7-Eleven’s, er der dukket flere mindre flasker op i Cocios sortiment de senere år i form af 27 og 40 centiliters flasker, der bedre passer til behovet, når man er på farten.

- Mindre flasker og dåser bliver et vigtigere og vigtigere segment, fordi forbruget flytter sig til on the go. Men i Danmark ser vi stadig forbrugere, der køber de store flasker med hjem, understreger Mikael Horsbøll.

I bryggerikredse er det velkendt, at de yngre forbrugere i stigende grad køber deres øl på dåse frem for på flasker, men samme bevægelse ser Cocio ikke på sit marked.

- Forbrugerne holder fast i glasflasken. Men i vores tilfælde handler det også nok om drikkeoplevelsen - den er simpelthen bare bedre med en flaske.

Dog tilføjer Mikael Horsbøll, at Cocio sidste år lancerede en fourpack-emballage med fire dåser på tankstationerne, som indtil nu har været en stor succes.

Vil undgå for tunge omstillinger
- Men så mange forskellige varianter og emballager må vel også stille nogle krav til jeres produktion og supply chain?

- Det har naturligvis en indvirkning på vores produktion og forsyningskæde i og med, at der er flere omstillinger, ingredienser samt pakkeformater, vi skal kunne håndtere. Det stiller klart krav om, at vi skal være mere fleksible, men samtidig holde en høj effektivitet, siger Mikael Horsbøll.

Han tilføjer, at Cocio eksempelvis uanset flaskestørrelse arbejder med ens størrelser kapsler for at gøre omstillingen mellem forskellige serier så smidig som muligt.

På trods af at især de yngre forbrugere efterspørger nye smage og nye tiltag, står én ting dog helt fast, understreger marketingdirektøren. Smagen i den klassiske Cocio nyder stor popularitet, så den bliver der ikke pillet ved.

- Vi skal ikke begynde at pille ved den klassiske recept. Det er ikke mange, der kan tilbyde et produkt, der smager så godt med så få ingredienser i.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Nyhedsbrev

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Fødevarestyrelsen: Danske spædbørn går fri af fransk salmonellaskandale

Rørvig Dessert har brug for mere plads

- Vi er under pres, fastslår indehaver Morten Weidemann

Sall Whisky Distillery tager form

Tivoli åbner med restaurantfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Dansk babymad får comeback i Danmark

Lovemade er tilbage med helt nyt sortiment

Suppe-iværksætter hædret med pris

Nu sortner det igen for lakridsentusiaster

Lakridsfestival vender tilbage i marts

Arla med millionrekord i plastiklåg

Foodexpo får et madtempel

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Kelsens kager gav kæmpevækst i overskuddet

Resultatet steg med langt over 60 procent i seneste regnskabsår

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Coca-Cola sender ny iste til Danmark

Just Eat havde rekordsalg 1. januar

Slikhandler i retten for afgiftsfusk for millioner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Rustfri filtre fra Classic Filters

Stress-spotting – den nye ledelsesdisciplin

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Minimer kritisk ophobning af mikroorganismer i dit produktionsudstyr

BIM-objekter til tekstilbaseret ventilation

Fødevareministeren på besøg hos Kalu A/S

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila svingkran til Hydrema Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nyt program til etiketgenerering ¨BNY Excel File Copy¨ fra Bent Nygaard Elektronik A/S

Tick Cad lancerer Tick Tool - Workspace: et oprydningsværktøj til Vault

Metaldetektor til beskyttelse af dit udstyr.

Proshop nød godt af uvildig rådgivning

Kom med til netværksmøde med Danish Fish Tech Group i Århus d. 25. januar - fokus er på fiskeri

Undgå belastningsskader og tinnitus!

Motorstarter fra LOVATO

Kom med på Strøget – hovedpulsåren i Aarhus’ detailhandel

Lemvigh-Müller vinder pris som Årets leverandør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

NIDEC-SHIMPO servogear hos ZF Danmark

FLOWave er en flowmåler med sensoregenskaber

Tag en energirapport på din virksomhed

Dansk fællesstand på AquaME - Mellemøstens førende messe indenfor akvakult...

Gratis webinar: Hvad er EDI?

Henrik Christensen - Salg af batterier, opladere, lygter samt diverse livin...

Efterlysning: Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.232